Μπορεί οι συμμετοχές να ήταν λιγότερες σε σύγκριση με τις περασμένες χρονιές, όμως, η ποιότητα των αθλητών και το θέαμα που προσέφεραν ήταν πιο υψηλό και το γεγονός αυτό έδωσε την δυνατότητα στους ποδηλάτες για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη. 

Η διοργάνωση του Downhill Race 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περίπου 50 αθλητών σε όλες τις κατηγορίες, σε μία πίστα που ήταν κατάλληλα διαμορφωμένη για να προσφέρει θέαμα, δίνοντας την δυνατότητα στους ποδηλάτες να βγάλουν όλο το ταλέντο τους, με εντυπωσιακά άλματα και καταβάσεις αστραπή. 

Ο Ιωάννης Μαρίνος ο άνθρωπος που έτρεξε την διοργάνωση που κέντρισε το ενδιαφέρον μιλώντας στο patrasevents.gr τόνισε: "Το επίπεδο φέτος ήταν αρκετά υψηλό και το αγωνιστικό κλίμα κατάλληλο για downhill. To θέαμα ήταν μοναδικό και πιστεύω ότι όσοι θεατές βρέθηκαν και παρακολούθησαν τους αγώνες σε όλες τις κατηγορίες έφυγαν ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την διοργάνωση, τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του δημοτικού Σταδίου Θύμιο Φλογερά και τον προηγούμενο πρόεδρο του Θύμιο Τζόβολο που ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε επίσης τον Ερυθρό Σταυρό, τους Σαμαρείτες και Διασώστες που ήταν και φέτος δίπλα μας". 


Kalavrita Downhill Race 2019 ☠☠☠



Kalavrita DH 2019 Raw


Πέρα από το αγωνιστικό μέρος τo Downhill Race περιείχε ένα διαφορετικό project που έγινε για πρώτη φορά στα Καλάβρυτα και "gap over Red Bull Jeep", με την Red Bull να είναι και φέτος ένας από τους χορηγούς της διοργάνωσης αυτής. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πίστα των Καλαβρύτων που φιλοξένησε τον προτελευταίο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος downhill για φέτος είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα και πλέον με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί είναι στα στάνταρ του εξωτερικού, στην κατηγορία "Black Diamond".

Δείτε τις φωτογραφίες από την ομάδα The Xtreme Photos.