Η δημοτική παράταξη "Ώρα Πατρών" σε ανακοίνωσή της για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αναφέρει: "Το δήθεν αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συζητείται στη Βουλή μόνο στα λόγια και στη θεωρία είναι αναπτυξιακό. Με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τη χώρα στην κρίση και στην χρεοκοπία. Για την τοπική αυτοδιοίκηση αναιρεί τις προϋποθέσεις που υπήρχαν με το νόμο για την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες που ήταν α)απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και β) τεκμηρίωση στην ίδια απόφαση της αδυναμίας του δήμου να παρέχει με ίδια μέσα τις υπό ανάθεση υπηρεσίες, αυτό απέτρεπε την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες όταν δεν υπήρχαν οι ανωτέρω προϋποθέσεις. Επιπλέον προσθέτει στις υπηρεσίες που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό. 

Το νομοσχέδιο υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάτι που θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών, περιστέλλει το εργασιακό δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία και δυσχεραίνει τη συνδικαλιστική δράση και την κήρυξη απεργίας. Σπαταλά δημόσιους πόρους σε φιλικά επιχειρηματικά συμφέροντα όπως ταχυμεταφορές, delivery φαγητού, διανομή τύπου. Αντί τα χρήματα αυτά, οι Εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, να ενισχύουν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. 

Το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν, προωθεί την αδιαφάνεια και την ασυδοσία ιδιαίτερα στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, καταστρατηγεί τις αδιάβλητες διαδικασίες ελέγχου, με το μητρώο ελεγκτών και περιλαμβάνει άσχετες  διατάξεις που αφορούν την παιδεία. Επιπρόσθετα, εξαιρεί ιδιοκτήτες και μετόχους καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών, εταιρειών διανομής καθώς και εκδοτών από την υποχρέωση υποβολής του πόθεν έσχες. Επιχειρήσεις που χρωστούν στον ΕΦΚΑ δεν επιτρέπεται να καταθέσουν ΑΠΔ, δηλαδή οι εργαζόμενοι παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς ένσημα. 

Η παράταξή μας «Ώρα Πατρών» συμπαρίσταται  στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας, θα εργαστεί με όλες  τις δυνάμεις που διαθέτει κατά της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, με τις γνωστές συνταγές λιτότητας και αφαίρεσης δημοκρατικών δικαιωμάτων που οδηγούν την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την Ελληνική οικονομία στο μαρασμό".