Συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων είχε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει μία πρώτη καταγραφή των προβλημάτων και των αιτημάτων των χωριών του Δήμου, στο πλαίσιο κατάρτισης και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020, καθώς και προετοιμασία εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους προέδρους να προχωρήσουν σε άμεση ιεράρχηση των αναγκών των κοινοτήτων τους, προκειμένου να δρομολογηθούν έργα και δράσεις, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής είναι οι διαθέσιμοι πόροι να διαμοιράζονται με ίσα κριτήρια, χωρίς διακρίσεις.

«Δεν υπάρχουν χωριά και δημότες δύο ταχυτήτων για τη δημοτική Αρχή. Υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα που στο μέτρο των δυνατοτήτων μας πρέπει να ικανοποιηθούν. Οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι, ωστόσο, με σωστή ιεράρχηση των αναγκών θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε παρεμβάσεις και έργα σε όλες τις κοινότητες. Επιδιώκουμε τη συνεργασία υπηρετώντας πρωτίστως τους δημότες μας. Θέλουμε τα τοπικά συμβούλιο να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, στο πλαίσιο και της αποκέντρωσης. Οι τοπικοί σύμβουλοι βρίσκονται και ζουν στην «καρδιά» των δημοτικών μας κοινοτήτων, οπότε γνωρίζουν τις ανάγκες καλύτερα από τον καθένα. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας, να στηρίξουμε τα Τοπικά Συμβούλια, εάν θέλουμε ισόρροπη ανάπτυξη στην περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής.

Τέλος, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα συγκαλούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις με τους προέδρους για την παρακολούθηση του δημοτικού έργου.