Το όνομα του είναι Savil και μόλις πριν από μερικές μέρες ανέβασε το πρώτο του τραγούδι στο youtube, παρουσιάζοντας ένα μέρος της δουλειάς του για πρώτη φορά στο κοινό. 

To single που κυκλοφόρησε λέγεται "Ice" και κάνει αίσθηση από κάθε πλευρά, τόσο από την μουσική και τους στίχους του, όσο και μέσα από το βίντεο, παρουσιάζοντας τον ίδιο, με δύο ακόμα αγόρια και μια κοπέλα, σε ύφος αρκετά "αμερικάνικο", μιλώντας για μία νέα γενιά που έρχεται στο προσκήνιο και που δεν λογαριάζει τους haters. 

Ο Savil, όπως μάθαμε, είναι ο Πάνος Κόκκαλης, ένας νεαρός από την Πάτρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην αχαϊκή πρωτεύουσα και που πριν από λίγο καιρό έγινε 16 ετών. Το τραγούδι του είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό και κινείται κυρίως στον ρυθμό της τραπ, ένας ήχος νέος που έχει έρθει στην σκηνή της ραπ της Πάτρας και αποτελεί, σύμφωνα με τους fans του, τη μουσική της νέας γενιάς και της ραπ των επόμενων δεκαετιών. 

"Το Savil είναι ένα όνομα που το βρήκε ο κολλητός μου πριν 3 περίπου χρόνια και σημαίνει same devil" τονίζει ο ίδιος. "Από εκεί βγαίνει βασικά". Το τραγούδι περνάει με τον τρόπο του τα δικά του μηνύματα, μέσα από τους στίχους και το όλο ύφος του. "Νέα γενιά είναι οι καλλιτέχνες σαν και εμένα οι οποίοι φέρνουν έναν νέο ήχο ραπ, αυτόν της τραπ" τονίζει. 

"Είναι το πρώτο μου κομμάτι το οποίο το είχα γράψει στην ηλικία των 13, απλά αυτά τα τρία χρόνια έψαχνα να κάνω κάτι καλό και ολοκληρωμένο από μεριάς video clip, ηχογράφησης και τα πάντα, έτσι ώστε να βγει το single, έτσι όπως πρέπει. Μπορεί να είμαι μικρός στην ηλικία, αλλά μου αρέσει να κάνω σωστά τα πράγματα με ότι ασχολούμαι και ειδικότερα με τη μουσική που λατρεύω θέλω να είμαι 100% επαγγελματίας". 


Savil - Ice | Official Music Video 4K

Στο τραγούδι συμμετέχουν δύο συνεργάτες του, ενώ η κοπέλα είναι η Λύδια Τσόγκα, ένα κορίτσι που είναι dj σε γνωστά πάρτι στην Αθήνα και έχει αρκετές γνωριμίες και στην Πάτρα. Όσο για το βίντεο κλιπ που και αυτό κάνει αίσθηση στους fans του είδους, έχει γυριστεί και σκηνοθετηθεί από τον επίσης νεαρό Βασίλη Καστανά. 

Το βίντεο και γενικότερα το όλο κλίμα του single παραπέμπει θα έλεγε κανείς στη μεγάλη ζωή με τα ακριβά αμάξια και τις κοπέλες, αλλά και όλα τα σχετικά που έχουν δεχθεί αρκετή κριτική, ακόμα και από τους φανατικούς της ραπ, καλλιτέχνες και ακροατές που θεωρούν ότι η ατμόσφαιρα αυτή δεν ταιριάζει με τη μουσική αυτή του είδους. 

"Εγώ πιστεύω ότι η ραπ είναι όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας και είναι μία μουσική που μπορεί και αφομοιώνει όλες τις τάσεις και τα φαινόμενα. Γενικά ανέκαθεν οι ραπ καλλιτέχνες από παλιά μίλαγαν για όλα αυτά πχ το "I get around του 2pac" και τόσα ακόμα κομμάτια που όλοι μας έχουμε ακούσει". 

Οπότε ο 16χρονος, αυτός ο... διάβολος μάλλον ετοιμάζεται και για νέα singles το επόμενο διάστημα. Ο "πάγος" (Ice) άλλωστε με το πρώτο του τραγούδι έσπασε.