Μπορεί τα συνεργεία του δήμου Πατρέων πριν προχωρήσουν στην απεργία να μάζεψαν ότι μπορούσαν το πρωί της Δευτέρας, σταματώντας την αποχή τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έκαναν την πόλη "λαμπίκο". 

Αντίθετα σε πολλά σημεία της Πάτρας τα σκουπίδια δεν μαζεύτηκαν και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του δήμου, συνεχίζοντας εκ νέου τις κινητοποιήσεις τους θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην πόλη, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε υπομονή για να κρατήσουμε τα απορρίμματα μας στο μπαλκόνι ή κάπου άλλου. 

Από την άλλη οι εργαζόμενοι του δήμου και τα μέλη της δημοτικής αρχής που στηρίζουν την απεργία τους, καλό θα ήταν προτού αποφασίσουν την απεργία τους να έβαζαν στα σημεία συγκομιδής των σκουπιδιών κατά την διάρκεια αυτής της κινητοποίησης και τους χώρους γύρω από τα σχολεία. Όχι μόνο τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα και τις λαϊκές. 

Γιατί η εικόνα σαν και και αυτή έξω από το 26ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Αγίας Σοφίας για παράδειγμα, δεν τιμά ούτε την πόλη, ούτε την παιδεία μας, ούτε και τα παιδιά μας. Έτσι δεν είναι; 

(Οι φωτογραφίες είναι της Τόνιας Ράπτη).