Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο λογοθεραπείας που γίνεται στην Ελλάδα και το οποίο θα συγκεντρώσει πολλούς επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου αφού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Το Συνέδριο γίνεται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) που έχει ορίσει ειδική Επιστημονική και  Οργανωτική Επιτροπή για την διοργάνωσή του, ενώ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης. 

Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες της Λογοθεραπείας που προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και έχουν διαγράψει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη σταδιοδρομία ως επιστήμονες, αλλά και ως επαγγελματίες του κλάδου, διαθέτοντας ακαδημαϊκούς τίλους και έχοντας συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και προγράμματα, στην χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. 

Το επιστημονικό αυτό συνέδριο που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για πρώτη φορά στην Πάτρα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. 


Ο χαιρετισμός της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΛΛΕ, Φιλιώς Βλάχου, έχει ως εξής: "Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, σας καλωσορίζουμε στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας που διοργανώνεται στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Πάτρα, στις 8-9 -10 Νοεμβρίου 2019.

Η δυναμική συμμετοχή επιστημόνων προερχόμενων από ποικίλα γνωστικά πεδία του χώρου μας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό προσδίδει κύρος στην πλέον σημαντική εκδήλωση της επιστήμης της Λογοθεραπείας στην Ελλάδα.

Καλύπτοντας όλα τα επιστημονικά πεδία της Λογοθεραπείας, επιδιώκουμε το Συνέδριο να αναδείξει τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα που προκύπτουν από τη συνεργασία με κοινό στόχο την πληρέστερη αντιμετώπιση των διαταραχών που σχετίζονται με το λόγο, την ομιλία, την φωνή, την επικοινωνία και την κατάποση.

Η συνεχής επιμόρφωση πάνω στην Επιστήμη μας, η έρευνα και η εμπειρία αποτελούν τα δομικά στοιχεία που προωθούν την Λογοθεραπεία και της προσφέρουν τη θέση που της αναλογεί ανάμεσα στις επιστήμες που υπηρετούν τον άνθρωπο. Εκτός από την επιστημονική διάσταση, το συνέδριό μας, είναι μια ευκαιρία για να γνωριστούμε, να συνομιλήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και έτσι να αποτελέσει για όλους μια αξέχαστη εμπειρία γνώσεων και αλληλεπίδρασης". 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων το τριήμερο του σεμιναρίου εδώ.