Τέλος πρόκειται να μπει μέσα στους επόμενους μήνες στην έντονη δυσοσμία που υπάρχει ορισμένες ημέρες της εβδομάδας στο Νότιο Πάρκο και στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη της νότιας Πάτρας. 

Αρκετοί Πατρινοί που κάνουν συχνά την βόλτα τους στην περιοχή του Νότιου Πάρκου, αλλά και στον Φάρο, μπροστά από το πάρκο του Αγίου Ανδρέα, έχουν γίνει μάρτυρες αυτής της δυσοσμίας που προέρχεται από την θάλασσα και που ασφαλώς δεν είναι ότι καλύτερο για έναν χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, εκεί όπου γυμνάζονται και αθλούνται δημότες ή παίζουν παιδιά και τρέχουν στο γρασίδι. 

Η δυσοσμία αυτή, όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, οφείλεται στο αποχετευτικό δίκτυο και στα λάθη του παρελθόντος που έχουν γίνει στον τομέα αυτόν, σε επίπεδο έργων και υποδομών. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας που ξεκινά από το ύψος της Παπαφλέσσα και φτάνει στο ύψος του Γλαύκου, είναι όλα αυτά τα χρόνια χωρίς δίκτυο αγωγών για τα λύματα. 

Τα λύματα που προέρχονται από όλο αυτό το κομμάτι της Πάτρας με τα χιλιάδες σπίτια, πέφτουν στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αυτό το πρόβλημα που ειδικότερα τις μέρες του καλοκαιριού, με την έντονη ζέστη, είναι ακόμα πιο δυσάρεστο. Η ΔΕΥΑ Πατρών έχει βάλει εδώ και μήνες μπρος τις διαδικασίες εκείνες που χρειάζονται για να προχωρήσει το έργο της κατασκευής δικτύου λυμάτων. 

Το έργο αυτό ονομάζεται δίκτυο λυμάτων Α6 - Α7 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αφού οι διαδικασίες για να υλοποιηθεί το έργο, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Έτσι, θα μπει ένα τέλος στην έντονη δυσοσμία που επικρατεί κατά καιρούς στην περιοχή του Νότιου Πάρκου και της ευρύτερης νότιας παραλιακής ζώνης της πόλης, κάνοντας τους πολίτες και τους επισκέπτες που κατεβαίνουν για μία βόλτα δίπλα στην θάλασσα να ανασάνουν ελεύθερα. 

Ήταν ένα θέμα που έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και καιρό αφού στην ουσία υποβάθμιζε το έργο του Νότιου Πάρκου, αλλά και το σχέδιο που έχει η δημοτική αρχή για την αναβάθμιση της όλης περιοχής και την ανάδειξη της νότιας παραλιακής ζώνης της Πάτρας.