"Βροχή" αιτήσεων και στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Πάτρα, στην Ακτή Δυμαίων, έρχονται σε καθημερινή βάση από τους οφειλέτες της επιχείρησης που θέλουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό των χρεών τους. 

Οι αιτήσεις από την στιγμή που ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου προγράμματος ρυθμίσεων (την 1η Οκτωβρίου), είναι εκατοντάδες, αφού οι καταναλωτές ζητούν να προχωρήσουν σε διακανονισμούς, πληρώνοντας μία χαμηλότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεχρεώσουν και να τους φύγει αυτό το βάρος, ένα βάρος που για τους περισσότερους από αυτούς κρατάει χρόνια, καθώς μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. 

Ο κόσμος υποβάλει αιτήσεις και τηλεφωνικά, όμως, είναι αρκετοί που πάνε στα κτίριο της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, προκειμένου να μάθουν και να ρωτήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τους διακανονισμούς αυτούς και την όλη διαδικασία. Οι αιτήσεις σίγουρα έχουν αυξηθεί σημαντικά και στην Πάτρα και ένα μέρος του συνολικού ποσού που οφείλεται έχει ρυθμιστεί. 

Ωστόσο, επειδή η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη, δεν υπάρχουν μέχρι ώρας συγκεκριμένα νούμερα. Πάντως, τα στελέχη της ΔΕΗ στην Πάτρα δείχνουν να έχουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ρυθμό των αιτήσεων και του ποσού που είναι να διακανονιστεί, σε μία πόλη που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί παλιότερα στην δημοσιότητα, έχει μια από τις μεγαλύτερες οφειλές στην επιχείρηση, με χιλιάδες νοικοκυριά και καταστήματα να της χρωστούν. 

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές εμφανίζονται και αυτοί συγκρατημένα αισιόδοξοι, τονίζοντας ότι το δύσκολο δεν είναι να μπουν στην ρύθμιση -μειώθηκε σημαντικά το ποσό της προκαταβολής -, αλλά να κρατηθούν σε αυτή, πληρώνοντας ταυτόχρονα τις δόσεις τους, αλλά και τους τρέχοντες λογαριασμούς τους. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο αφού η οικονομική κατάσταση για τους περισσότερους από αυτούς δεν έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με τα χρόνια της κρίσης. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι νέο πρόγραμμα διακανονισμών προβλέπει χαμηλότερη προκαταβολή και μέχρι 24 δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Το τηλέφωνο για την υποβολή των αιτήσεων είναι το 11770.