Το Patras Youth Club οργάνωσε σε συνεργασία με το Youth Center of Georgia το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 «Non Formal Education In Action» στο Kobuleti της Γεωργίας από 29 Σεπτέμβρη εώς 8 Οκτώβρη του 2019. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, 30 νέοι από Ουγγαρία, Ιταλία, Αρμενία, Γεωργία και Ελλάδα συναντήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν με μεθόδους μη τυπικής μαθήσεως.

Στόχοι του προγράμματος ήταν η προώθηση της αναγνώρισης των δεξιοτήτων και της μάθησης των νέων που αποκτήθηκαν μέσω της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες μη τυπικής μαθήσεως, να προβληθεί ο αντίκτυπός αντίστοιχων δραστηριοτήτων στη ζωή των νέων και η συμβολή του στην κοινωνία, να ενισχυθεί η κοινωνική αναγνώριση της εργασίας των νέων στην κοινωνία και να μοιραστούν εμπειρίες, παραδείγματα και δυνατότητες εργασίας σε διαφορετικές κοινωνίες. Κατά τη διάρκεια της Ανταλλαγής των Νέων χρησιμοποιήθηκαν διάφορες μέθοδοι μη τυπικής εκπαίδευσης για την επίτευξη των προγραμματισμένων στόχων.


Ορισμένοι Έλληνες συμμετέχοντες εκφράζουν την εμπειρία τους:

«Αυτό ήταν το πρώτο Erasmus+ πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχα. Έμαθα για τη non formal education και μεθόδους εφαρμογής της, συνεργάστηκα με παιδιά από 5 διαφορετικές χώρες, ανταλλάξαμε γνώσεις και απόψεις, έκανα καινούριες φιλίες και φυσικά επισκέφθηκα μια άλλη χωρα που δεν ειχα σκεφθεί ποτέ να επισκεφθώ. Ήταν μια μοναδικη εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη. Τα προγράμματα του Erasmus+ αποτελούν μοναδικές ευκαιρίες για τους νέους και τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!»

Αικατερίνη

«Κατά τη διάρκεια του project αποκομίσαμε πολύ όμορφες εμπειρίες στο Kobuleti της Γεωργίας! Από τις πρώτες μέρες γίναμε μια "οικογένεια", συμμετείχαμε σε ενδιαφέροντα workshops, αναπτύξαμε διάφορες δεξιότητες και προωθήσαμε την μη- τυπική μάθηση στην ευρύτερη κοινωνία. Επιπλέον, ήρθαμε σε επαφή με την τοπική κουλτούρα της Γεωργίας, κάτι που δύσκολα θα γινόταν εκτός project και μαθαμε ο ένας για τις συνήθειες και παραδόσεις του άλλου. Χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα! »

Ειρήνη

«Η εμπειρία μου στο Kobuleti, ήταν μοναδική και χρωματιστή γεμάτη έντονες αναμνήσεις, δραστηριότητες και άφθονο γέλιο. Παράλληλα αναπόσπαστο κομμάτι ήταν και η γνωριμία μας με νέους από την Ευρώπη, διαφορετικής κουλτούρας, διαφορετικής ηλικίας και διαφορετικού κοινωνικού υποβάθρου και καθώς εκεί που η ψαλίδα της διαφορετικότητας ήταν ανοιχτή, φτάσαμε την τελευταία μέρα να γίνουμε 28 καλοί φίλοι. Μια εμπειρία βαθιά χαραγμένη μέσα μου όπου κάθε νέος αξίζει να την ζήσει!»

Άγγελος