Πορεία στους δρόμους της Πάτρας έκαναν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, το πρωί της Τρίτης, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή. 

Στην συγκέντρωση και την πορεία των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Ασπράγκαθος, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος, ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, κινητοποιούνται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτές ,αν περάσουν, θα αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό με
σκοπό να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν τους τομείς αυτούς.

Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων θα χειροτερέψουν και θα μειωθούν οι αποδοχές τους. Ο αγώνας αυτός αφορά όλους τους δημότες και η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων». Εξάλλου, οι εργαζόμενοι θα έχουν συναντήσεις με τα στελέχη της  Περιφερειακής Αρχής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου αναμένεται να τους εκθέσουν τα αιτήματα τους. 


Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, το πρωί της Τρίτης, κατέληξαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε και ενημέρωσε για το θέμα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.