Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εμφανίζονται εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων στον τομέα της καθαριότητας, συμπλέοντας μαζί με τον πανελλήνιο συνδικαλιστικό τους φορέα της ΠΟΕ -ΟΤΑ, ζητώντας να μην περάσει η κυβέρνηση στο σχέδιο που ανοίγει τον παράθυρο στον ιδιωτικό τομέα για την αναδοχή και ανταλλαγή υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του δήμου της Πάτρας στη συνεδρίαση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, προχωρούν σε απεργία την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ημέρα κατά την διάρκεια της οποίας όλες οι δημοτικές υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές. 

Το θέμα πάντως που θα προκύψει με τα σκουπίδια, όχι μόνο στον δήμο της Πάτρας, αλλά και σε όλους τους δήμους της Αχαΐας, αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει. Ωστόσο, με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων ο τομέας καθαριότητας θα μαζεύει σκουπίδια από νοσοκομεία, ιδρύματα και λαϊκές αγορές.

Η απεργία είναι πανελλαδική και αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.