Τι έχει γίνει με τα έργα στο προστατευόμενο δάσος του Πλατανόδασους, στα σύνορα του Προαστείου με τον Καστελόκαμπο και το οποίο ήταν να κάνει προσιτό στους δημότες της Πάτρας, ο δήμος διαμορφώνοντας το σε πάρκο περιπάτου, με ήπιες παρεμβάσεις; 

Μέχρι ώρας τίποτα. Παρόλο που το σχέδιο για την διαμόρφωση ενός τέτοιου πάρκου υπάρχει εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια στα χαρτιά του δήμου, από την πρώτη στιγμή που ο χώρος παραχωρήθηκε σε αυτόν, ωστόσο, δεν έχει γίνει κάτι και το όλο θέμα δεν έχει προχωρήσει. 

Αν εξαιρέσεις κάποιες εργασίες που έκαναν τους περασμένους μήνες τα συνεργεία του δήμου εντός του χώρου του Πλατανόδασους, φτιάχνοντας κάποια μονοπάτια και μία περίφραξη, τα σχέδια δεν έχουν προχωρήσει.

Προφανώς το θέμα έχει παγώσει μετά την διαφαινόμενη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον δήμο και στους οικολόγους που αντιδρούν και υποστηρίζουν ότι ο χώρος θα πρέπει να μείνει έως έχει και ότι τα σχέδια που έχει η δημοτική αρχή αλλοιώνουν έναν δάσος που αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια μέρη που μπορεί να βρει κανείς στην επικράτεια. 

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν χώρο σπάνιας και σημαντικής οικολογικής αξίας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, αν πάει κάποιος εκεί να τον δει θα διαπιστώσει ότι το Πλατανόδασος όχι μόνο δεν προστατεύεται, αλλά έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη των επιτηδείων που πετούν στον χώρο πάσης λογής σκουπίδια από παπλώματα μέχρι και ανταλλακτικά αυτοκινήτων. 

Αυτά σε συνδυασμό με τα χόρτα που δεν έχουν κοπεί από τα συνεργεία του δήμου και την γενικότερη κατάσταση που υπάρχει εκεί, έχουν μετατρέψει ορισμένα από τα σημεία του Πλατανόδασους σε εστίες μόλυνσης. Και όλα αυτά σε ένα χώρο που υποτίθεται ότι θα έδινε την δυνατότητα στους δημότες να έρθουν πιο κοντά στη φύση. 

Τι θα γίνει αλήθεια με αυτήν την υπόθεση; Πόσο μακριά θα πάει ακόμα η "βαλίτσα" του Πλατανόδασους; Οι λήψεις που έχουν ανέβει στην σελίδα "Πάτρα αυτά που δεν λέγονται" είναι χαρακτηριστικές.