Πριν δύο ημέρες, Σάββατον νομίζω ήταν, εγράφη στο διαδίκτυον ότι γονέας υπέβαλε μήνυση σε δασκάλα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικόν, διότι ανέφερε τα γεννητικά όργανα με την επίσημην ονομασίαν τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα διδασκαλίας. Τα τηλεοπτικά μέσα ομίλησαν για μεσαίωνα του γονέως. Όμως δεν εξετίμησαν ορθώς την αντίδραση του γονέα. Τον κατηγόρησαν άδικα. Έπρεπε να είχαν στρέψει τα βέλη τους και δη άγρια κατά της Πολιτείας η οποία δεν τολμά χρόνια τώρα να εισαγάγει το μάθημα της «Ερωτικής Παιδείας» στα Σχολεία. Και έτσι ο γονέας «ξαφνιάστηκε» με μίαν καθ΄ όλα επιστημονικήν και επιβεβλημμένην πράξη της δασκάλας. Οι δημοσιογράφοι που δημοσιοποίησαν το θέμα, (τώρα δεν το βλέπω. Το απέσυραν;), πόσην γνώση έχουν γύρω από την χρήση και την λειτουργίαν των γεννητικών οργάνων;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρόν και έπρεπε να διδάσκεται από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού μέχρι το Λύκειον. Η αναγκαιότητα διδασκαλίας είναι μεγαλύτερη στο Δημοτικόν, τότε που η φαντασία οργιάζει και οι απαντήσεις είναι ανεύθυνες και κατ’ ακολουθίαν επικίνδυνες και για τα δύο φύλα κατά μεγίστον δε μέρος στα κορίτσια. Εφ’ όσον δεν υπάρχει αγωγή στα σχολεία πρέπει να ενημερώνονται τα παιδιά από τους Ιατρούς ή από τους γονείς. Οι γονείς δεν κάνουν τίποτε γιατί δεν ξέρουν την υπόθεση σε βάθος. Στους Ιατρούς δεν προσφεύγουν με το αιτιολογικόν «να μεγαλώσουν ακόμα λίγο». Και ο χρόνος κυλά σε βάρος της νεολαίας, πολλάκις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Εξ αφορμής παθημάτων νέων, ασχολήθηκα με το θέμα και κατέγραψα τι πρέπει να προσέχουν οι νέοι, πώς να συμπεριφέρονται στο ετερόφυλον, αλλά και αναλυτικά στοιχεία για την λειτουργίαν και χρήση των γεννητικών οργάνων. Κάτι που δεν διδάσκεται στην Ελλάδα. Η εξίσωση Ε = Μ.Σ³ στον τίτλον του σημειώματος σημαίνει ότι όσοι την εφαρμόσουν θα έχουν ασφαλείς και ακίνδυνες ερωτικές σχέσεις, χωρίς αβαρίες και περιπέτειες. Είναι η εξισώσει του κάλου έρωτα, όπως την αποκαλώ. Υπάρχει βιβλίον το οποίον έχω γράψει από καιρόν, αλλά παραμένει αδημοσίευτον λόγω χρημάτων. Αν ενδιαφερθεί κάποιος εκδότης, θα προσφέρει μεγίστην υπηρεσίαν στην νεολαίαν μας. Έχει απόλυτην ανάγκην από ενημέρωση.