Το τσίπουρο θα βράζει στο καζάνι σκορπώντας τη μεθυστική του μυρωδιά και όλα θα γίνουν μια γιορτή στην Αχαΐα.

Και φέτος θα πραγματοποιηθεί η 9η Γιορτή Τσίπουρου 2019 από τον Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με 38 πολιτιστικούς συλλόγους της Αχαΐας.

Η εκδήλωση της γιορτής θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 6.30 το απόγευμα στο Κτήμα Διαμαντή (θέση Κουρλαμπά).


Σκοπός της γιορτής είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η στήριξη και προβολή των τοπικών παραγωγών και η καθιέρωση του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου της Αχαΐας ως τοπικού προϊόντος.

Η εκδήλωση αποτελεί η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, η τριβή με πολιτιστικά προϊόντα προώθησης παιδείας, αθλητισμού και τεχνών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αχαΐας και η διατήρηση-διάδοση της παράδοσης στους νέους.

Η γιορτή αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός και συγκεντρώνει κάθε χρόνο αρκετούς επισκέπτες που βρίσκουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γευτούν το αχαϊκό τσίπουρο, συνοδευόμενους από τοπικά προϊόντα.