Κάτι παραπάνω από επιτυχημένο ήταν το Pink the City, ο περίπατος της ζωής που έγινε την Κυριακή στην Πάτρα, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Αχαΐας. 

Στον περίπατο αυτό συμμετείχαν με βάση τις εκτιμήσεις του συλλόγου περισσότερα από 11.000 άτομα, με τον αριθμό αυτόν να συνεχίζει την αυξητική του τάση και να γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος από χρόνο σε χρόνο. Το Pink the City από το "'Άλμα Ζωής" έκανε την αχαϊκή πρωτεύουσα "ροζ" και πέρασε δεκάδες μηνύματα στην κοινωνία για ένα ζήτημα που πριν από μερικά χρόνια παρέμενε ταμπού. 

Η διοργάνωση αυτή βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο να δούμε με ένα διαφορετικό μάτι το όλο θέμα, δίνοντας ταυτόχρονα δύναμη και κουράγιο σε εκατοντάδες γυναίκες. Ο περίπατος της ζωής αξίζει να αναφέρουμε ότι ξεκίνησε από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου αφού έγιναν ομιλίες και εκδηλώσεις, προχώρησε στο κέντρο της Πάτρας, περνώντας από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και καταλήγοντας στον Μώλο της Αγίου Νικολάου. 

Εκεί υπήρχαν οι 1550 που ανέβηκαν στην σκηνή που είχε στηθεί για μία μοναδική συναυλία που ξεσήκωσε τον κόσμο. Στην διοργάνωση πήραν μέρος ομάδες, σύλλογοι και μεμονωμένοι από τη Δυτική Ελλάδα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα, αλλά και από αρκετά άλλα μέρη, όπως την Αιγιάλεια, την Ναύπακτο, τα Καλάβρυτα, το Βουπράσιο και αλλού. 

Συμμετείχε επίσης  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Άλμα Ζωής από την Αθήνα, ο "αδελφός" Σύλλογος από τη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου, ενώ για τρίτη  συμμετείχε και η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη. Ο περίπατος αυτός τονίζει την ανάγκη πρόληψης και την καθοριστική της σημασία. 

Προωθεί την αλληλεγγύη απέναντι στη γυναίκα που νοσεί ή έχει νοσήσει, την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, την ευαισθητοποίηση των νέων, τον εθελοντισμό, ενώ σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού, η απομυθοποίηση της ασθένειας, η συγκέντρωση πόρων για διεξαγωγή προγραμμάτων από το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας και η αγορά και παροχή χρηστικών ειδών στην ανασφάλιστη-άπορη γυναίκα.