Υλικά

100γρ καπνιστό σολομό
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια ζωμό από λαχανικά (σχεδόν σε σημείο βρασμού)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ ποτήρι βότκα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το  ρίχνουμε μέσα την κινόα την οποία προηγουμένως την έχουμε μουλιάσει σε νερό και την έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε το μισό ζωμό αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν βλέπουμε ότι η κινόα έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε το σολομό ψιλοκομμένο και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει και να έχει ψηθεί η κινόα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.

Πηγή: neadiatrofis.gr