Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. "Καθαρή Πόλη" που έχει στόχο να μειώσει την παραβατικότητα που παρατηρείται σε συγκεκριμένα στέκια και πλατείες της Πάτρας συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι 11 συλλήψεις μετά την εξόρμηση της αστυνομίας το μεσάνυχτα του Σαββάτου σε διάφορα σημεία της πόλης, κοντά στη συνοικία των Προσφυγικών, στην πλατεία Χαντζή, στην πλατεία Ελευθερίας κτλ.

Η αστυνομία δείχνει αποφασισμένη να πατάξει την παραβατικότητα και έχοντας πάρει πληροφορίες ετοιμάζεται και για άλλα "ντου " σε πλατείες όπου έχει παρατηρηθεί έντονη παρουσία Ρομά, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες, αλλά και ύποπτων ατόμων που βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, στο κτίριο της Ερμού, έχουν φτάσει καταγγελίες από πολίτες της Πάτρας που ζητούν από την ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει, σταματώντας το καθεστώς της ανομίας που υπήρχε τους περασμένους μήνες. Η αστυνομία πρόκειται να ερευνήσει αυτές τις καταγγελίες και αναλόγως θα κινηθεί. 

Ωστόσο, η εντολή που της έχει δοθεί από τα κεντρικά της Αθήνας, είναι να δείξει ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα στις παρεμβάσεις της, ειδικότερα μετά τα όσα έγιναν στα σινεμά της πρωτεύουσας με την ταινία "Τζόκερ", έτσι ώστε να μην δοθούν δικαιώματα σε διάφορες ομάδες, αριστερές οργανώσεις και κόμματα να μιλήσουν για καθεστώς αστυνόμευσης.