"Νηνεμία" επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση που είχε γίνει, στην οποία είχαν τεθεί τότε από ζητήματα διαγραφών ως και παραιτήσεων, μεταξύ των "στρατοπέδων". 

Η ηρεμία αυτή όμως δεν δείχνει από την άλλη τη δυναμική του Κινήματος στο εσωτερικό της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας και της Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γεγονός ότι η αντιμετώπιση που είχε από τους Πατρινούς και τους Αχαιούς ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην περιοχή προβλημάτισε τα στελέχη του κόμματος. 

Οι εκδηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του διημέρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα τη λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Τριών Συμμάχων, έδειξε ότι σε τοπικό επίπεδο το κόμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, παραμένει παρά την φθορά που έχει υποστεί, ο μεγάλος πόλος της Κεντροαριστεράς. Του πολιτικού αυτού χώρου, δηλαδή, που κατείχε παλιότερα το ΠΑΣΟΚ και που είναι ανάγκη να κατακτήσει το Κίνημα Αλλαγής, εφόσον θέλει την αναγέννησή του. 

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές και σε τοπικό επίπεδο που ζητούν την επιστροφή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο, με τους υποστηρικτές ενός τέτοιου σεναρίου να τονίζουν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί δυναμικά το επερχόμενο όνομα που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο του Μαρτίου.   

Πάντως, για την ώρα, ο μοναδικός από το Κίνημα Αλλαγής που δείχνει να μην είναι εφησυχασμένος, να τρέχει για διάφορα ζητήματα και ταυτόχρονα να έχει μια αρκετά μεγάλη λαϊκή απήχηση που μπορεί εύκολα να συγκριθεί με αυτή του Αλέξη Τσίπρα, είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Μένει να δούμε πως το κόμμα θα αξιοποιήσει το ρεύμα που έχει ο Αχαιός στην καταγωγή, πρώην πρωθυπουργός.