Δυναμική παρουσία θα έχει η Πάτρα στις φετινές κατηγορίες σχεδιασμού που έγιναν από το ΣΕΓΑΣ, με φόντο τις μεγάλες διοργανώσεις που είναι να γίνουν το 2020, ξεκινώντας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου. 

Στις λίστες που καταρτίστηκαν από τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, περιλαμβάνονται τέσσερις αθλητές της Πάτρας και τρεις προπονητές στο ομοσπονδιακό τιμ.  Συγκεκριμένα η Σοφία Αλικανιώτη, αθλήτρια του Ιαλυσού, με μεταγραφή από την Ολυμπιάδα θα είναι στα 20 χιλιόμετρα βάδην στη γ΄κατηγορία σχεδιασμού.

Η Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας Πατρών θα είναι στα 50 χιλιόμετρα βάδην, στη γ' κατηγορία σχεδιασμού επίσης. Η Δέσποινα Μουρτά της Ολυμπιάδας Πατρών θα είναι στα 4χ400 μέτρα στην κατηγορία δ΄σχεδιασμού, ενώ ο αθλητής της Ολυμπιάδας Πατρών Αλέξανδρος Μορτζάκης, θα είναι στην Προεθνική Παίδων, στα 10.00 μέτρα βάδην.

Στους προπονητές Ομοσπονδιακός τεχνικός θα είναι η Ντίνα Μπορνιβέλη της Ολυμπιάδας Πατρών, ο Τόλης Αποστολόπουλος εθνικός προπονητής της εθνικής ομάδας παίδων (Κ-18), ενώ στο Ομοσπονδιακό τιμ έχει επιλεχθεί και ο παλιός πρωταθλητής του Έσπερου Πατρών και νυν προπονητής της Σοφίας Αλικανιώτη, Ναπολέων Κεφαλόπουλος. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2020 μια υψηλών απαιτήσεων χρονιά καθώς εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων το καλεντάρι περιλαμβάνει ακόμη το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου.

Στις τέσσερις κατηγορίες εντάχθηκαν συνολικά 49 αθλητές και αθλήτριες, εννέα περισσότεροι από ότι την περσινή σεζόν και η ομοσπονδία μέσα από το πρόγραμμα που τρέχει για τον υψηλό θα επιδιώξει και φέτος να σταθεί δίπλα τους, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο τους.