Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η παρουσία των σκουπιδιών στους δρόμους της Πάτρας, αλλά και στις πλατείες της. 

Οι εργαζόμενοι στις ΠΟΕ - ΟΤΑ έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων και τις περασμένες ώρες δεν έγινε συγκομιδή σκουπιδιών, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία της Πάτρας να υπάρχουν διάσπαρτα σκουπίδια, πεταμένα έξω από τα καλάθια των απορριμμάτων που έχουν γεμίσει. 

Σε άλλα σημεία της Πάτρας, η απεργία σε συνδυασμό με την κακή νοοτροπία που μας διέπει ως πολίτες, αφήνοντας τα "σκουπιδάκια" μας στις σκάλες, στις πλατείες και γενικότερα στους κοινόχρηστους χώρους, δημιούργησε μία αντιαισθητική εικόνα και άσχημες εντυπώσεις.

Μάλιστα, δεν έλειψαν κάποιες μουρμούρες και ψίθυροι στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όταν κατά τη διάρκεια της αναμονής για το Piink the City, υπήρχαν διάσπαρτα σκουπίδια στην πλατεία. Ανάλογες εικόνες υπήρχαν και σε άλλα σημεία του κέντρου, στην Ρήγα Φεραίου, στην Αγίου Νικολάου και στην πλατεία Γεωργίου. 

Σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί από τους εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ είναι σίγουρο ότι το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο αισθητό τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα και οι δημότες της θα έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις που έχουν έρθει και στο παρελθόν πάνω στο ζήτημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που διευκολύνει τους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΟΤΑ που αποφάσισε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της συνέπειες του άρθρου 179 θα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αύξηση των δημοτικών τελών και αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

(Οι φωτογραφίες έχουν ανέβει στα social media).