Την «εγκέφαλο» μιας σειράς από απάτες που είχαν γίνει τηλεφωνικά σε βάρος ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της χώρας, κατάφεραν να συλλάβουν στην Πάτρα οι Κερκυραίοι αστυνομικοί του τμήματος Λευκίμμης με τη συνδρομή της Ασφάλειας Πατρών.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, η 42χρονη Ελληνίδα μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς της τηλεφωνούσαν σε πρατηριούχους παριστάνοντας τους φαρμακοποιούς ή τους γιατρούς και τους έπειθαν ότι εκ παραδρομής κατέθεσαν στους λογαριασμούς τους χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, ζητώντας τα πίσω. Μάλιστα, τους έστελναν παραστατικά που πιστοποιούσαν την κατάθεση των χρημάτων, τα οποία βέβαια αποδεικνύονταν αργότερα πλαστά, όπως αναφέρει το protothema.

Από τις 9 ως τις 15 Οκτωβρίου, είχαν αποσπάσει με τη μέθοδο αυτή 4.000 ευρώ από έναν 44χρονο στην Κέρκυρα, 4.000 ευρώ από έναν 65χρονο στα Κύθηρα, 4.900 ευρώ από έναν 42χρονο στην Κέρκυρα, 4.100 ευρώ από έναν 61χρονο στην Ιθάκη και 5.400 ευρώ από έναν 50χρονο στην Σκιάθο!

Οι πέντε υποθέσεις εξιχνιάστηκαν και η 42χρονη που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ο οποίος άσκησε σε βάρος της και των πέντε συνεργών της που αναζητούνται δίωξη για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν η σπείρα έχει δράσει και σε άλλες περιοχές της χώρας.