Μέσα σε μια καλύβα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους Κέιτ Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ, θέλοντας να συνομιλήσουν με κατοίκους μιας απομακρυσμένης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στο Πακιστάν, στην επιστροφή τους από την επίσκεψη στη φυλή Καλάς στα βουνά Hindu Kush, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ περνούσαν από την απομακρυσμένη περιοχή Wakhan. Εκεί, η δούκισσα του Κέμπριτζ ζήτησε από τον οδηγό να σταματήσει προκειμένου να συνομιλήσουν με τους κατοίκους της περιοχής. Τότε, μια οικογένεια τους προσκάλεσε να επισκεφτούν το σπίτι τους, μια καλύβα.Η Κέιτ Μίντλετον, που εντυπωσίασε στη βραδινή της εμφάνιση στο Πακιστάν, και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, άφησαν πίσω την πολυπληθή προστασία τους, και μπήκαν μέσα στην καλύβα μόνο με τη μεταφράστρια. Η οικογένεια εξήγησε στο βασιλικό ζεύγος πώς ζει χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα και σε θερμοκρασίες υπό του μηδέν τον μισό περίπου χρόνο.

Η Κέιτ Μίντλετον, που έχει πάθος με τη φωτογραφία, δανείστηκε μια φωτογραφική από έναν βοηθό για να τραβήξει φωτογραφίες της γιαγιάς, της μητέρας και της κόρης. Περιγράφοντας τη συνάντηση η δούκισσα του Κέμπριτζ είπε: «Ηταν φανταστικό που συναντήσαμε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν σε ένα τόσο απομακρυσμένο μέρος. Ηταν τόσο φιλόξενοι, προσφέροντας στον Γουίλιαμ και σε μένα ένα φλιτζάνι τσάι. Ηταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Δεν είχαν ιδέα ποιοι είμαστε, πράγμα που μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε μια διαφορετική πλευρά του Πακιστάν».