Η Μελίνα Ασλανίδου μίλησε για τα «ναι» και τα «όχι» που έχει πει στην δισκογραφική της πορεία αλλά για το αν υπήρξαν δύσκολες συνεργασίες στην καριέρα της.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια αναφέρθηκε επίσης στα κριτήρια που επιλέγει μια συνεργασία, ενώ τονίζει πως είναι άνθρωπος που δίνει δεύτερες ευκαιρίες.

Έχεις μεγάλη εμπειρία και στη δισκογραφία και στις ζωντανές εμφανίσεις. Είναι περισσότερα τα «όχι» ή τα «ναι» που έχεις πει στην καριέρα σου;

«Είναι αρκετά τα «ναι», αλλά αυτά που έκαναν τη διαφορά ήταν τα «όχι».

Για κάποια από αυτά μετάνιωσες;

«Όχι. Για τίποτα. Και βλέποντας αποστασιοποιημένα πιο την κατάσταση, έτσι έπρεπε να γίνει».

Έχεις συνεργαστεί με πολλά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Υπήρξαν δύσκολες συνεργασίες; Περιπτώσεις που αναγκάστηκες να συγκρουστείς;

«Δεν είμαι άνθρωπος των συγκρούσεων. Για να φτάσω σε αυτό το σημείο πρέπει να έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Είμαι πάντα καλοπροαίρετη και θετική. Θεωρώ τις συνεργασίες ευλογία, γιατί μοιράζεσαι. Το μοίρασμα για μένα στη ζωή είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Μου έχει συμβεί λοιπόν σε ελάχιστες περιπτώσεις, που τις έχω διαγράψει από το μυαλό μου».

Σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις πώς το διαχειρίστηκες;

«Έντονα, ποντιακά (γέλια). Είμαι μάχιμη, δεν δέχομαι την αδικία. Εκεί αντιδρώ. Υπήρξαν βέβαια και φορές που δεν αντέδρασα, το κατάπια. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, σίγουρα όμως είμαι καλά με τη συνείδηση μου».

Περιπτώσεις που είπες με τον συγκεκριμένο ή τη συγκεκριμένη «ποτέ ξανά»;

«Όχι, δεν το έχω πει. Οι καλλιτέχνες είμαστε άνθρωποι και έχουμε αδυναμίες. Εε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξουν και εντάσεις και δύσκολες στιγμές, αλλά οι άνθρωποι μεγαλώνουν, και αλλάζουν. Συγχωρείς και προχωράς».

Γενικά είσαι άνθρωπος που συγχωρείς;

«Τον εαυτό μου πάνω απ' όλα».

Δεύτερες ευκαιρίες δίνεις;

«Όπως θέλω να μου δίνουν και μένα όταν κάνω λάθος, φυσικά και ναι, έχω δώσει».

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεις πλέον μια καλλιτεχνική συνεργασία;

«Να νιώθω καλά και να θέλω αυτήν τη συνεργασία. Να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Τα δικά μου κριτήρια είναι ανθρωποκεντρικά και μου έχουν βγει σε καλό».

Στη διασκέδαση και στη νύχτα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Θεωρείς προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

«Πάντα κάθε αλλαγή γίνεται για το καλύτερο. Τα πράγματα αλλάζουν, η ζωή η ίδια αλλάζει. Καθημερινά και συνέχεια. Τον λόγο που γίνεται το κάθε πράγμα θα το δούμε στο μέλλον. Πολλές φορές δεν το βλέπουμε βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα».

Υπάρχει για σένα ο διαχωρισμός εμπορικού - ποιοτικού;

«Φυσικά και υπάρχει. Άλλα πράγματα εκπέμπουν κάποια τραγούδια χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και άλλα κάποια τραγούδια που πνευματικά σε οδηγούν κάπου, σε βάζουν σε σκέψεις, σε προβληματίζουν, σε διδάσκουν, σου αναπτερώνουν το ηθικό. Οχι, δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο σακί.

Πώς σου αρέσει να διασκεδάζεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Είμαι παιδί της παρέας, οπότε με τους φίλους μου. Δεν τρελαίνομαι πολύ για βραδινές εξόδους σε κλαμπ. Ακούω όμως πολύ ξένη μουσική».

Αυτά τα μυθικά κασέ που ακούγαμε για τους τραγουδιστές τα προηγούμενα χρόνια, εσύ τα πρόλαβες;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Ίσως παλιά υπήρχαν. Εγώ δεν πρόλαβα κάτι τέτοιο», είπε στο tv Έθνος.