Ο βουλευτής Αχαΐας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, μίλησε σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, με κεντρικό θέμα «Αναζητώντας λύση στην καθημερινή βία».

Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος των ετήσιων εκδηλώσεων προς τιμήν του προστάτη των γιατρών της Πάτρας Αγίου, Ιατρού και Ευαγγελιστή Λουκά.

Στην ομιλία του ο Αχαιός καθηγητής και βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων, τόνισε τα ακόλουθα:

"Για τον αποτελεσματικό έλεγχο της έξαρσης της βίας απαιτείται πρώτα και κύρια μια πολιτική κοινωνικής πρόληψης του φαινομένου, σε συνδυασμό με μία ορθολογική πολιτική δημόσιας ασφάλειας.

Πρέπει να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση των δεικτών κοινωνικής παθογένειας που κλιμακώνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με άλλα λόγια, πρέπει να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για να μειωθεί η ανεργία, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών, να στηριχθεί το κοινωνικό κράτος, να εμπεδωθεί η αξιοκρατία, να ενισχυθεί η διαφάνεια, να αμβλυνθούν οι ανισότητες, να ενσωματωθούν οι κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού.

Πρέπει, δηλαδή, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ανοιχτής κοινωνίας, συνοχής και αλληλεγγύης, που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της...".