Χαμός έγινε στην τοπική Νέα Δημοκρατία με τις δηλώσεις του Ιάσονα Φωτήλα στον Max Fm για το τρένο, με αφορμή την στάση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου για να ψηφίσει υπέρ της υπογειοποίησης της γραμμής. 

Ο Ιάσονας Φωτήλα τόνισε ότι διαφωνεί και ότι θα θέσει ζήτημα στους κεντρικούς μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας έμμεσα πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να είναι υπέρ της επίγειας χάραξης, κάτι που είναι και σύμφωνο με τις επιταγές του υπουργείου Υποδομών. 

Ακολούθησε ένας χαμός μεταξύ των στελεχών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Άλλοι εξήραν την τοποθέτηση του βουλευτή τονίζοντας ότι δεν είναι κομματική, αλλά ρεαλιστική κυρίως, ενώ άλλοι τα έβαλαν μαζί του, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Φωτήλας έκανε ατόπημα μη σεβόμενος την πορεία ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερη από αυτόν διαδρομή στο κόμμα. 

Το όλο θέμα έγινε viral στα social media, με τον καθένα να γράφει τα δικά του, ανάλογα με την άποψη που έχει για το τρένο, αλλά και τις συμπάθειες του στην "γαλάζια" παράταξη. Ο κ. Φωτήλας αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακοίνωση επί του θέματος, υπογραμμίζοντας το εξής: "Θέλουν να με τελειώσουν". Ποιους εννοούσε άραγε; Πάντως δεν "φωτογράφισε" κανέναν...