"Εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι ό, τι να’ναι". Με αυτό το… βαθυστόχαστο και δεδομένα ατράνταχτο επιχείρημα, ένας άνδρας συνόψισε ένα ακόμα ντροπιαστικό κρούσμα ρατσισμού στην χώρα μας. Η ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε στο τρένο, με έναν άνδρα να επιτίθεται σε μια γυναίκα που φορούσε μαντίλα, επειδή το μωρό της έκανε ένα… ασυγχώρητο έγκλημα: Έκλαιγε.

Ναι, έκλαιγε το μωρό κι αυτό φάνηκε μια εξαιρετική αφορμή στον δράστη της λεκτικής επίθεσης για να ξεδιπλώσει όλο του το ρατσιστικό μένος.

Μια φοιτήτρια κατέγραψε την σκηνή με το κινητό της τηλέφωνο. Ένας άνδρας ακούγεται να υπερασπίζεται την γυναίκα, λέγοντας στον… ενοχλημένο από το κλάμα του μωρού άνδρα: “Δεν είναι καλό αυτό, είναι γυναίκα δεν είναι άνδρας”.

Ο δράστης της επίθεσης απαντά: “Αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι…”.

Και συνεχίζει με εξοργιστικό τρόπο: “Εδώ δεν μιλάμε, δεν ουρλιάζουμε, δεν πιάνουμε κουβέντα”!

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Open και τόνισε πως “το μωράκι έκλαιγε κι ένας κύριος άρχισε να το βρίζει, να του λέει να γυρίσει στη χώρα του, να πάει στο δι@ολο”.

Μια γυναίκα που κάθεται απέναντι στον δράστη που πρωταγωνιστεί στην ρατσιστική επίθεση αντιδρά, ωστόσο ο άνδρας που τα έβαλε με το μωρό που έκλαιγε βρίσκει μια… σύμμαχο. “Το μωρό κλαίει, η μαμά τι κάνει;” ρωτά η κυρία, υποννοώντας προφανώς πως η μάνα είναι “υποχρεωμένη” κατά κάποιον τρόπο να… κάνει κάτι για να σταματήσει το κλάμα του μωρού!

Ευτυχώς, η… αυτονόητη απάντηση από άλλη επιβάτιδα που υπερασπίστηκε την γυναίκα: “Τι να κάνει η γυναίκα; Τι να κάνει η γυναίκα δεν κατάλαβα“.

“Τώρα γιατί ησύχασε;” διερωτάται η “κατήγορος” του μωρού, για να πάρει μια ακόμα αυτονόητη απάντηση: “Γιατί το έβρισε, γιατί το τρόμαξε! Ας κλαίει όσο θέλει, δεν κατάλαβα“.

Η ρατσιστική επίθεση και τα γελοία επιχειρήματα

Δεν τελείωσαν όμως όλα εκεί. Ο δράστης της επίθεσης είχε κι άλλα “ατράνταχτα” επιχειρήματα.

“Ο άλλος γυρνάει κουρασμένος από την δουλειά του και δεν μπορεί να ακούει την καθεμία. Άντε τώρα”!

Κάπου εκεί ένας ακόμα επιβάτης συνέστησε στον… ενοχλημένο και κουρασμένο από την δουλειά επιβάτη να κοιτά τη δουλειά του και να κλείσει το στόμα του.

Εν τω μεταξύ η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες δεν μιλούσε ελληνικά, κρατούσε το κεφάλι της απελπισμένη και προφανώς τρομοκρατημένη από την ρατσιστική επίθεση που βίωνε ή ίδια και το μωρό της…

Δείτε το βίντεο της ντροπής που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open


Το ντοκουμέντο της ντροπής