Ο Χάρης Ράντος είναι εδώ και τέσσερα συναπτά έτη ο πιο νεαρός προπονητής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας.

Είναι μόλις 32 ετών. Ωστόσο, από γνώσεις και διπλώματα έχει ήδη αρκετά, έχοντας από νωρίς αγαπήσει το ποδόσφαιρο ως παίκτης, αλλά και αργότερα την προπονητική, όταν αποφάσισε αρκετά μικρός να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με αυτήν, τελειώνοντας αρχικά την σχολή ΤΕΦΦΑ, στην φυσική αγωγή. 

Στη συνέχεια πήρε το δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β και μετά το ΟΥΕΦΑ Α, διπλώματα που φυσικά δεν έχουν όλοι οι προπονητές του τοπικού ποδοσφαίρου, αλλά και των εθνικών κατηγοριών. Ειδικότερα, το ΟΥΕΦΑ Α είναι ζήτημα αν το έχουν δέκα άτομα, ένα δίπλωμα ιδιαίτερα δύσκολο για όσους γνωρίζουν από αυτή την διαδικασία που για να το πάρει κάποιος χρειάζεται πέρα από τις γνώσεις του στο ποδόσφαιρο, να έχει και επιστημονικές γνώσεις πάνω σε θέματα φυσικής αγωγής και τακτικής. 

Το ποδόσφαιρο βλέπετε είναι επιστήμη πλέον. Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει. "Το θέμα με την ηλικία, μπορώ να πω ότι πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια έχει ξεπεραστεί, τόσο για μένα, όσο και για τους παίκτες μου. Αυτό που μετράει σε έναν προπονητή δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό που δείχνει πάνω στο αντικείμενο του. Μόνο έτσι μπορεί ένας τεχνικός να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές του, κατά την άποψη μου". 


Ο νεαρός τεχνικός έχει "δέσει" με τον Αετό Πατρών όλα αυτά τα χρόνια, μια συνοικιακή ομάδα που έχει πίσω της μία σημαντική ιστορία στα δρώμενα του τοπικού ποδοσφαίρου και που τα τελευταία έτη έχει ανασυνταχθεί και αναγεννηθεί.

Σημαντικό κομμάτι πάνω στο θέμα της αναγέννησης αυτής οφείλεται στον 32χρονο Πατρινό τεχνικό, σύμφωνα με όσους παρακολουθούν από κοντά τα πρωταθλήματα στις τοπικές κατηγορίες. 

"Στόχος μας για φέτος είναι η είσοδο μας στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Δεν είναι αυτοσκοπός αφού αποβλέπουμε πάντα στο να παίζουμε σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο, όμως θεωρώ ότι αν τα καταφέρουμε αυτά και έχουμε μία καλή πορεία, είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε" τονίζει. 

Οι διαφορές βέβαια του τωρινού τοπικού ποδοσφαίρου σε σύγκριση με την εποχή που έπαιζε ο ίδιος μπάλα είναι μεγάλες. "Θεωρώ ότι έχει ανέβει το επίπεδο στο τοπικό ποδόσφαιρο από πλευράς ομαδικής λειτουργίας.

Γίνονται περισσότερες προπονήσεις, δουλεύουμε περισσότερο σε όλους τους τομείς, όμως από πλευράς ποιότητας ποδοσφαιριστών νομίζω ότι είμαστε πιο πίσω από εκείνα τα χρόνια που έπαιζα εγώ μπάλα.

Δεν αγωνίζονται τόση υψηλής ποιότητας ποδοσφαιριστές στην Α΄κατηγορία όσο στα δικά μου χρόνια. Πιστεύω ότι ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η κατάργηση της Α1 κατηγορίας που κατά την άποψη μου θα πρέπει να επιστρέψει στο προσκήνιο". 


Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να μην μιλήσουμε και για την Παναχαϊκή στο σύντομο διάλογο που είχαμε μαζί του.

Ο πατέρας του ο αείμνηστος Γιώργος Ράντος που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες υπήρξε ένας από τους καλύτερους αθλητικογράφους της εποχής του και ένας από τους πιο γνωστούς Παναχαικιώτες που είχε προσωπικές σχέσεις τόσο με τον Κώστα Δαβουρλή και τα μέλη της "χρυσής" ομάδας των "κοκκινόμαυρων", όσο και αργότερα με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας Άρη Λουκόπουλο. 

"Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν από το 1959 περίπου και για συναπτά έτη, πάντα στο πλευρό της Παναχαϊκής, βοηθώντας από διάφορα πόστα κάθε φορά. Ήταν φυσιολογικό να μου μεταδώσει όχι μόνο την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αλλά την αγάπη του για αυτήν την ομάδα, στην οποία αγωνίστηκαν και εγώ ως μέλος της ομάδας Νέων της. 

Η Παναχαϊκή έχει χάσει τον δρόμο της. Αυτό ήταν το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω για αυτήν. Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά της Παναχαϊκής Συμμαχίας που τότε έδειξε να βάζει βάσεις στην σωστή κατεύθυνση, θεωρώ ότι η τακτική και οι αποφάσεις που πήρε στη συνέχεια ήταν λάθος της. Ένα λάθος που το πλήρωσε και συνεχίζει να το πληρώνει. Μακάρι να βρει τον δρόμο της γιατί σίγουρα είναι η ομάδα της Πάτρας".