Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019 αναμένεται να αρχίσουν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν δέκα ημέρες, μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Θα… ακολουθήσουν οι Black Friday και Cyber Monday.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

-Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μετά τις εκπτώσεις, έρχονται Black Friday και Cyber Monday
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την προτελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη. Πρόκειται μια μέρα, που οι τιμές πέφτουν πολύ χαμηλά. Ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που υιοθέτησαν και άλλες χώρες. Θεωρείται μέρα… γιορτής για την αγορά αφού και οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα προϊόντα που θέλουν σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά και οι εμπορικές επιχειρήσεις να σημειώσουν σημαντικούς τζίρους. Φέτος, η Black Friday “πέφτει” στις 22 Νοεμβρίου 2019.

Τρεις ημέρες μετά, έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές, αλλά αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου. Φέτος η Cyber Monday πέφτει στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Να σημειωθεί ότι οι χειμερινές εκπτώσεις κάνουν πρεμιέρα τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλος Φεβρουαρίου.