Την οργισμένη αντίδραση του Ζαν Κλον Γιούνκερ προκάλεσε ένας δημοσιογράφος, γιατί τον διέκοψε την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Την ώρα που ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντούσε σε ερώτηση που του είχαν κάνει, ένας άλλος δημοσιογράφος παρενέβη για να τον ρωτήσει κάτι άλλο και συγκεκριμένα, εάν θα απέκλειε περαιτέρω παράταση του Brexit. Να σημειωθεί, πως διπλωμάτες και ειδικοί των 27 της ΕΕ έφθασαν σε μια βασική συμφωνία για το Brexit, η οποία περιέχει έξι βασικά σημεία, έπειτα από μια σειρά έντονων διαβουλεύσεων.

Εκείνη τη στιγμή, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ γυρνά φανερά εκνευρισμένος προς το μέρος του δημοσιογράφου που τον διέκοψε και με αυστηρό ύφος, του είπε: «Μιλάω!». Στη συνέχεια όμως και αφού ο δημοσιογράφος του ζήτησε συγγνώμη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ολοκλήρωσε τη φράση του, γύρισε ξανά προς το μέρος του και τον ρώτησε: «Τι λέγατε;».

Έτσι, αφού έπεσαν οι τόνοι, ο δημοσιογράφος έθεσε ξανά την ερώτηση του, με τον Γιούνκερ να απαντά κανονικά αυτή τη φορά.