Μοναδικές στιγμές ψυχικής αγαλλίασης και ενδυνάμωσης για να συνεχίσουν τη δύσκολη και επώδυνη διαδρομή τους έζησαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» την περασμένη Κυριακή στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Μπάλα Πατρών, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας των παιδιών.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ο Αρχιμανδρίτης και Γέροντας της Μονής π. Κύριλλος Κωστόπουλος και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών π. Βασίλειος Πατσός.

Κορυφαία στιγμή της ιερουργίας ήταν η ώρα της αρτοκλασίας, όπου όλοι προσευχήθηκαν να έχουν υγεία τα πάσχοντα παιδιά που βρίσκονται στην κλίνη κάποιου νοσοκομείου και δίνουν το δικό τους αγώνα ζωής. Στην ανάταση της ψυχής και του νου συνέβαλε η αγγελική ψαλμωδία των μοναζουσών η οποία παρέσυρε μικρούς και μεγάλους.

Παρηγορητικός και ενθαρρυντικός ο λόγος του π. Κυρίλλου Κωστοπούλου ο οποίος τόνισε το θεάρεστο έργο των μελών της «ΦΛΟΓΑΣ» που έρχεται να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και περίθαλψη στα παιδιά με καρκίνο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα της Μονής Μαριάμ και οι μοναχές είχαν προετοιμάσει μοναδική φιλοξενία για όλους τους επισκέπτες που απόλαυσαν τα εδέσματα και τη ζεστή φροντίδα που τους επεφύλαξαν στο Αρχονταρίκι και στον περίβολο της πανέμορφης και γραφικής Μονής.

Στο πλευρό της «ΦΛΟΓΑΣ» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα νέα γενιάς και θρησκευμάτων Νικόλαος Κατσουγκράκης, η αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Σολωμού, η γιατρός και πολιτευτής της ΝΔ Ασπασία Ρηγοπούλου, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Εκκλησιολόγος» Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, η πρώην διευθύντρια αιμοδοσίας και δημοτική σύμβουλος Άννα Σπηλιωτακάρα, η πρώην πρόεδρος του Τμήματος Πάτρας του ΕΕΣ Μόνικα Σολωμού, η πρόεδρος του Σωματείου «Καλλιπάτειρα» Μαρία Μανουσάκη Μαλλιώρη, η πρόεδρος του Ομίλου Inner Wheel Βορρά – Ρίου Μαρία Ασημακοπούλου μαζί με τον σύζυγό της Χρήστο και το μέλος του Δ.Σ. Έλσα Παξινού, η προϊσταμένη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Νικολίτσα Παπαδοπούλου, η κ. Ρούλη Πάνου.

Εκ μέρους της «ΦΛΟΓΑΣ» η κ. Τασία Παπαϊωάννου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και όλους όσους συμπαραστέκονται στο έργο του Συλλόγου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, στον Γέροντα της Μονής και την Ηγουμένη οι οποίοι με ποικίλους τρόπους συνδράμουν το έργο του Συλλόγου.