Η βοήθεια που έχει δώσει η Πάτρα στην οικογένεια του Παναγιώτη Ραφαήλ και το κύμα αγάπης που έχει ξεσπάσει για το μικρό αυτό αγγελούδι που μέχρι ώρας έχει συναντήσει την περιφρόνηση του κράτους και την μηχανισμών του, από την "ουρά" έως το "κεφάλι", είναι κάτι αδιανόητο. 

Δεκάδες Πατρινοί προσπαθούν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι γονείς μπαίνοντας ενεργά σε αυτή την πανελλήνια αλυσίδα που έχει σχηματιστεί για την συγκέντρωση ενός πραγματικά υπέρογκου ποσού (φτάνει τα 3.000.000 ευρώ), που θα δώσει την δυνατότητα στο παιδάκι να πάει στην Αμερική και να πάρει το μοναδικό φάρμακο που αφήνει ελπίδες για την θεραπεία του. 

Καταστήματα έχουν βάλει ειδικούς κουμπαράδες, ιδιώτες καταθέτουν στις τράπεζες ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό που υπάρχει, όμως, χρειάζεται και άλλη προσπάθεια για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αλυσίδα αυτή για την βοήθεια του μικρού άγγελου. Έτσι, με αφορμή την πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Βύρωνα για την διοργάνωση μιας συναυλίας τα έσοδα της οποίας θα πάνε στην οικογένεια του Παναγιώτη Ραφαήλ και θα ενισχύσουν την προσπάθεια, ζητούν από τους φορείς να προχωρήσουν σε μια ανάλογη δράση. 

Η συναυλία στον Βύρωνα θα γίνει την Δευτέρα στις 4 Νοεμβρίου. Πατρινοί ζητούν διαδικτυακά μέχρι στιγμής από τον Δήμο, αλλά και από τους υπόλοιπους φορείς της Πάτρας να προχωρήσουν και αυτοί σε μία ανάλογη απόφαση σύντομα, διοργανώνοντας μία συναυλία τα έσοδα της οποίας θα προστεθούν στο ποσό που συγκεντρώνεται. 

Θα είναι μία συναυλία που θα έχει μεγάλη ανταπόκριση, κρίνοντας από το κύμα της αγάπης που έχει ξεσπάσει για το μικρό παιδί, κάτι που σημαίνει ότι το ποσό που αναμένεται να συγκεντρωθεί θα είναι μεγάλο. Όμως χρειάζονται άμεσες αποφάσεις από τους φορείς, με δεδομένο ότι κάθε λεπτό που περνάει είναι πολύτιμο.