Όλα έτοιμα για το Καλάβρυτα Downhill Race, τη μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση mouthain bike που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για τον προτελευταίο αγώνα που συμπεριλαμβάνεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα downhill, ένα άθλημα που κρύβει μέσα του πολλά εντυπωσιακά στοιχεία που συναρπάζουν, τόσο τους αθλητές, όσο και τους θεατές. 

Αδρεναλίνη στα ύψη, άλματα που φτάνουν στον ουρανό, κούρσες που διασχίζουν σαν αστραπή την καρδιά του βουνού και όλα αυτά στην μεγαλύτερη πίστα που υπάρχει στην χώρα, σε αυτή την Καλαβρύτων, μια πίστα που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα από τους διοργανωτές και είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους ποδηλάτες. 

Για τους φανατικούς του downhill race ο αγώνας στα Καλάβρυτα θεωρείται ως ο αγώνας της χρονιάς αφού γίνεται στην μεγαλύτερη πίστα κατάβασης όλου του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Η διαδρομή είναι τεχνική με μεγάλες κλίσεις, γρήγορη ροή και μεγάλα άλματα, είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης, με το λιγότερο 160 χιλιοστά διαδρομής αναρτήσεων μπρος-πίσω (Full-suspension).

Το μήκος είναι περίπου 2700 μέτρα. Η αφετηρία βρίσκεται στη περιοχή του Κάστρου, σε υψόμετρο 1250 μέτρων. Ο τερματισμός βρίσκεται στη περιοχή Σκετζέικα, σε υψόμετρο 800 μέτρων.

Οι συμμετοχές φέτος θα ξεπεράσουν τις 50 και στα Καλάβρυτα αναμένονται αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος, αλλά και της Κύπρου. Φέτος υπήρχαν ορισμένες δυσκολίες στην διοργάνωση του όλου event οι οποίες ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Ο αγώνας αναμένεται να είναι εντυπωσιακός και στις έξι κατηγορίες του, ενώ θα φέρει αρκετό κόσμο στα Καλάβρυτα το διήμερο για να παρακολουθήσει την όλη διοργάνωση. 


Η φετινή χρονιά, έχει έξι κατηγορίες ανοιχτής συμμετοχής οι οποίες είναι:

• JUNIOR (2001-2007)

• ELITE (1990-2000)

• MASTER (1980-1989)

• VETERAN (1979 και πίσω)

• WOMEN ανεξαρτήτου ηλικίας (1 κατηγορία)

• SINGLE CROWN ανεξαρτήτου ηλικίας (1 κατηγορίες)

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στα Καλάβρυτα θα έρθουν για αυτό το Σαββατοκύριακο ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος και η αφρόκρεμα του downhill race της χώρας.

Η διοργάνωση, όπως πάντα, γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων που αγκαλιάζει τέτοια γεγονότα, αλλά και με τη συνεργασία και άλλων φορέων της περιοχής που έχουν γίνει χορηγοί. Το αγωνιστικό μενού της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και η απονομή την βραβείων θα γίνει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Καλαβρύτων. 

Δείτε το βίντεο για να μπείτε στο κλίμα:


Kalavrita DH Race Track - Greece 2019


Φωτογραφίες από την πίστα κατάβασης