Τον Δημήτρη Ρογγίτη τον θυμόμαστε από το σκίτσο που είχε φτιάξει πριν από μερικά χρόνια, με την Κατερίνα Στεφανίδη, όταν είχε κερδίσει το δεύτερο μετάλλιο στον διαγωνισμό ζωγραφικής European Athletics. 

Από τότε ο νεαρός αυτός εικαστικός που γεννήθηκε στην Πάτρα, μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και τώρα σπουδάζει στην Αθήνα χρηματοοικονομικά, έχει μεγαλώσει. Όχι και τόσο βέβαια. Έφτασε τα 20. Ωστόσο, στα έργα του έχει ωριμάσει αρκετά και ήδη έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις ζωγραφικής στην Αμαλιάδα, αλλά και στην Ανδραβίδα.  

"Θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζω από μικρή ηλικία. Πρώτα έμαθα να ζωγραφίζω και μετά να γράφω. Η ζωγραφική είναι τρόπος ζωής. Πάντα κάτι μου επιστρέφει αλλά ταυτοχρόνως κάτι μου παίρνει. Ζητά και αυτή το τίμημα της" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Να πω την αλήθεια, δεν έχω συνειδητοποιήσει πλήρως τι σημαίνει για μένα η τέχνη. Αυτή τη στιγμή έχω περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις". 


Από τα 18 έως τώρα, εκτός ότι έχει ωριμάσει, έχει αποφασίσει και κάτι που αφορά ουσιαστικά τον τρόπο ζωή του. Έχει γίνει ακτιβιστής και έχει σταματήσει να τρώει κρέας, ακολουθώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Κι όχι μόνο. "Είμαι ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και του περιβάλλοντος, ενώ είμαι μέλος των Anonymous for the voiceless (AV) και του Direct Action Everywhere (DXE)" τονίζει.

"Έχω γίνει χορτοφάγος από την ηλικία των 18 και τους τελευταίους μήνες είμαι vegan (αυστηρή χορτοφαγία) δηλαδή απέρριψα από την διατροφή μου και τα γαλακτοκομικά και τα αυγά. Το να είναι κάποιος vegan δεν είναι θέμα μόδας αλλά δικαιοσύνης.Το λέω αυτό γιατί πολλοί αναφέρουν πώς είναι μονάχα μια μόδα κι θα ξεπεραστεί γρήγορα.

Είναι άδικο να σκοτώνονται δισεκατομμύρια αθώα συναισθανόμενα ζώα ετησίως. Πιστεύω ότι οι μελλοντικές γενιές θα μας καταδικάζουν για αυτό και θα ντρέπονται για αυτές τις πράξεις μας". 

Ο ακτιβισμός έχει επηρεάσει και σε ένα μεγάλο βαθμό την ζωγραφική του. "Ασυνείδητα ή ασυνείδητα δέχομαι ερεθίσματα από το περιβάλλον που με περικλείει. Πράγματα απλά και καθημερινά μπορούν να με εμπνεύσουν όπως ένα δέντρο, ένα ηλιοβασίλεμα, ένα ξεχασμένο δρομάκι, μια μελωδία ή κάποιο πρόσωπο που αγαπώ". 


Στο στυλ της ζωγραφικής του δοκιμάζει πράγματα και δεν σταματά να ψάχνεται. "Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέες τεχνικές, και να πειραματίζομαι σε αυτές. Προσπαθώ να έρχομαι σε επαφή με έργα πολλών ζωγράφων (σύγχρονων κι μη) και να παίρνω από τον καθέναν κάτι διαφορετικό. Όμως ακολουθώ την προσωπική μου αισθητική δίχως να επιδιώκω να ενταχθώ σε κάποιο κίνημα.

Παρόλα αυτά, θαυμάζω τον ιμπρεσιονισμό, μετα-ιμπρεσιονισμό, τον συμβολισμό και τον εξπρεσιονισμό. Θεωρώ πως ταιριάζει σε μένα αρκετά ο εξπρεσιονισμός διότι συνεχώς ''κυνηγάω'' την αποτύπωση του συναισθήματος". 

Του αρέσει να ζωγραφίζει κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. "Έχω ζωγραφίσει και σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το θετικό με τον εσωτερικό χώρο είναι πως δεν σε επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες και πως ο φωτισμός μπορεί να παραμείνει αμετάβλητος.

Ωστόσο, προτιμώ περισσότερο τον εξωτερικό χώρο, καθώς όταν ζωγραφίζω σε ένα λιβάδι, γίνομαι ένα με την φύση. Η ζωντάνια του τοπίου περνά ξαφνικά στον πίνακα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να δημιουργείς έξω στην φύση". 

Ο ίδιος συνδέεται με κάθε πίνακα του. "Για έναν πίνακα μπορεί να χρειαστεί να δουλέψω κάποιες ώρες, μέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Θεωρώ πως δεν υπάρχει τέλος για έναν πίνακα. Αγαπώ τους πίνακες μου μου γιατί μου θυμίζουν συναισθήματα που έζησα, στιγμές του παρελθόντος, όμορφες και δύσκολες καταστάσεις. Για μένα είναι κάτι παραπάνω από χρώματα".


"Η ζωγραφική για μένα είναι συναίσθημα. Όσο δύσκολο είναι να το αποτυπώσεις τόσο δύσκολο είναι και να το ερμηνεύσεις. Όμως και η φαντασία βρίσκεται παντού".

Αυτή τη στιγμή συνδυάζει σπουδές αθλητισμό και ζωγραφική. "Νομίζω όλα με ισορροπούν. Χρειάζονται και τα τρία. Δεν ξέρω όμως ποιο από όλα θα επικρατήσει αν δηλαδή οι σπουδές μου στα χρηματοοικονομικά, ξεπεράσουν την αγάπη μου για τη ζωγραφική".

Αυτό που θέλει είναι να πραγματοποιήσει έκθεση στην Πάτρα χωρίς να αποκλείσει και άλλα μέρη. "Στόχος  μου είναι να έρθει το ευρύτερο κοινό σε επαφή με τα έργα μου και ταυτόχρονα να διευρύνω τους καλλιτεχνικούς μου ορίζοντες".