Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος Φωκίδας.

"Η πορθμειακή γραμμή Αιγίου – Αγίου Νικολάου είναι η μοναδική, μεταξύ Ισθμού Κορίνθου και Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που ενώνει την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα. Εξυπηρετούσε καθημερινά επιβάτες και οχήματα από το 1978. Η γραμμή έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια, μετά τη λειτουργία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Η επαναλειτουργία της γραμμής και άρα η σύνδεση των δύο κοινωνιών θα αποτελέσει την βάση και τον άξονα για την ανάδειξη όλων των σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών. Επίσης με την επαναλειτουργία της γραμμής οι ταξιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εγχώριων μεταφορών και των εξαγωγών, θα επωφεληθούν οικονομικά και χρονικά, αφού θα απαλλαχθούν από την πληρωμή διοδίων στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και θα βρίσκονται πιο κοντά με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:

  • Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αίγιο – Άγιος Νικόλαος.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.