Δεν δίδεται το όνομα του εμπνευστού των πινακίδων στην δημοσιότητα ώστε να τον ….ευχαριστήσομεν!! Σε ομιλίες, συγκεντρώσεις πρωθυπουργού, αρχηγών κομμάτων και ότι άλλον, οι πινακίδες στους τοίχους και στο βάθος του ομιλητού είναι ξενόγλωσσες! Και οι δικοί μας ομιλητές ομιλούν συχνάκις εις την αγγλικήν γλώσσαν. Δεν τους τιμά. Με τα σύγχρονα μέσα αμέσου μεταφράσεως ομιλιών  έπρεπε να είναι στην Ελληνικήν οι  ομιλίες. Γιατί περιφρονούν την « Αμήτωρα και Θεαγωγόν Γλώσσαν»;;;

Εγκαινιάσθηκε στις 15 τρέχοντος η έναρξη των εκδηλώσεων για τα 2.500 από την  μάχην των Θερμοπυλών  και την Ναυμαχίαν της Σαλαμίνος. Και  η βαρβαρική επιγραφή έγραφε.

THERMOPYLAE – SALAMIS 2020

Αυτήν την γραφήν χρησιμοποίησαν οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες και οι λοιπές Ελληνικές πόλεις για να αναφέρουν τις ασύλληπτες επιτυχίες των Ελλήνων; Πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός στάθηκαν κάτω από την προσβλητικήν αυτήν πινακίδα;; Δεν αισθάνθηκαν προσβολήν; Δεν αισθάνθηκαν ότι τα γράμματα αυτά ανεκαλύφθηκαν μετά από χιλιετίαν;; Και σε ποιους  απευθύνεται η πινακίδα; Να εμπεδώσει το συναίσθημα των Ελλήνων και την  υπερηφάνειαν για την Γλώσσαν τους, ή για τους ξένους;; Τι συναισθήματα θα αισθανθούν οι ξένοι; Για να αντιληφθούν κάποιοι  μη Έλληνες το νόημα της μάχης των Θερμοπυλών, αν βρεθούν σε κάποιαν εκδήλωση, θα πρέπει να γραφεί και στην γλώσσαν την οποίαν γνωρίζουν το επιτύμβιον που υμνούσε τον ηρωϊσμόν τους, ούτω.

o xein aggelein lakedemoniois oti  tide keimetha tois  keinon rimasi peithomenoi.

Έτσι η συνεννόηση μεταξύ των λαών εν Ελλάδι  θα είναι πλήρης!!!

Και που ευρίσκονται οι Θερμοπύλες;; Υπάρχουν στον χάρτην; ΟΧΙ!! Τις  αφάνισαν οι Νόμοι 2539/1997, «Καποδίστριας» και   3852 /2010 «Καλλικράτης». Αντί η υπάρχουσα Κοινότητα να μετωνομασθεί σε «Δήμος Θερμοπυλών» ονομάσθη σε «Δήμος Μώλου»!!! Την αυτήν συμφοράν  υπέστη και ο Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπήρχε με τον πρώτον Νόμον στον Νομόν Πέλλης, και ηφανίσθη με τον δεύτερον!!! Και ύστερα απορούμεν πως εψηφίσθη η συμφωνία των Πρεσπών!

Η μη συνάδουσα με  τις εκδηλώσεις ξενόγλωσση επιγραφή πρέπει να καταργηθεί και να γραφεί στην Ελληνικήν, καθώς και  στις επί μέρους αναφορές σε ερμηνευτικά φυλλάδια. Είναι εκτός πάσης λογικής και ταυτότητος χρόνου να γράφομεν γεγονότα και ονόματα με γράμματα από γλώσσες που ήταν ανύπαρκτες τότε! Πως θα σας φαινόταν κύριοι εμπνευστές αυτής της βαρβαρότητας αν σε κάποιαν φάση από την μάχην των Θερμοπυλών που ίσως επιδειχθεί κατά την επέτειον να γράψομεν στην  υποσημείωση. «Την εικόνα τράβηξε με το φορητόν του τηλέφωνον ο υπασπιστής του Στρατηγού Διηνέκους»!! Δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ της ξενόγλωσσης επιγραφής και της ερμηνευτικής αυτής σημειώσεως για την εικόνα που προαναφέραμεν!! Βιώνομεν μίαν  θλιβεράν κατάσταση για την Ελληνικήν Γλώσσαν, τον Πολιτισμόν, το παρελθόν μας. Τα Μέσα Ενημερώσεως θα αντιδράσουν ή τους αρέσει ο βαρβαρισμός;;;