Υπόμνημα με τα κυρίαρχα ζητήματα του Δήμου επέδωσε στον πρώην πρωθυπουργό, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής. Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα στο Σκιαδά Τριταίας όπου διοργανώθηκε εκδήλωση από την πολιτική οργάνωση του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας.

Ο κ. Μπαρής ζήτησε την παρέμβαση του κ. Τσίπρα και με την ιδιότητά του ως βουλευτής Ν. Αχαΐας για καίρια θέματα που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και σε αναπτυξιακά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή και ειδικότερα ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος.

Συγκεκριμένα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης της Ερυμάνθειας Οδού (Μίχα, Λακκώματα, Καλούσι, Αλποχώρι, Σπαρτιά, Καλέντζι, Κούμπερι, Δροσιά, Πτέρη, Σκιαδά), στη βελτίωση/αναβάθμιση των οδικών αξόνων, όπως η Πατρών- Τρίπολεως «111» και η Πατρών- Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, καθώς και του κάθετου οδικού άξονα που συνδέει την «111» με Εθνική οδό Πατρών Πύργου.

Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής Λιμνοδεξαμενών για την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, στην αναβάθμιση της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, η οποία έχει καταστεί σε θεσμό για την περιοχή, στο Αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και στη δημιουργία χώρου Πολιτισμού και Πολιτικής Ιστορίας στο Καλέντζι.

Παράλληλα, υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα το αίτημα για την κατασκευή αεροδιάδρομου, αλλά και της προωθούμενης αξιοποίησης της τεχνικής λίμνης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και την ανάδειξή της σε τουριστικό προορισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Μπάρης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, να παραμείνει σε λειτουργία το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια, όπως επίσης και στην πλήρη λειτουργία των σχολείων της περιοχής και αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας.

Σε ένδειξη της φιλοξενίας των κατοίκων του Δήμου Ερυμάνθου, ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Τσίπρα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα (λάδι, κρασί, μέλι, ρίγανη, τσάι). Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που του έθεσε ο Δήμαρχος, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Κοινοβουλίου για την ανάδειξη και προώθησή τους.