Μετά την επιτυχία του Partas Street Food Festival που αγκάλιασε η Πάτρα και αγάπησε ο κόσμος, όπως φάνηκε με τον χαμό που έγινε και τις δύο ημέρες στο κήπο της Apotheosis, o Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, βάζει μπρος για μία ακόμα δράση που περιλαμβάνει στο φάκελο του Visit Patras. 

Όπως έχει γράψει εδώ και αρκετούς μήνες το patrasevents.gr στο φάκελο του Visit Patras υπάρχουν δεκάδες δράσεις και προτάσεις που έχουν ως βασική τους κατεύθυνση την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής της Πάτρας. Μια από αυτές ήταν και το Patras Street Food Festival που έγινε υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ. 

Η δεύτερη δράση, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στα social media και με βάση την ανάρτηση του υπεύθυνου για τα θέματα τουρισμού στο προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ, Κωνσταντίνου Σακκή, έχει διαφορετικό χαρακτήρα, όμως, ο παρανομαστής της δεν αλλάζει. Πρόκειται για μία ιδέα που θα δώσει μία άλλη όψη στην Πάτρα και μέχρι ώρας αρέσει σε όλους όσοι την έχουν ακούσει. 

Η πρόταση αυτή αφορά ένα κέντρο χωρίς αυτοκίνητα και μηχανάκια το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού. Τις μέρες, δηλαδή, που θα γίνεται χαμός από τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού, το κέντρο της Πάτρας να μείνει χωρίς οχήματα, με ελεύθερους τους δρόμους του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει, τη δράση αυτή στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών και ήδη έγινε μία συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με τους ανθρώπους του ΣΚΕΑΝΑ. 

Παράλληλα, έχει γίνει ενημέρωση και συνάντηση με τη νέα πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρώ Κουρή που όχι μόνο είδε θετικά την πρόταση αυτή, αλλά πρότεινε το τριήμερο να γίνει τετραήμερο και να ισχύσει και για την Καθαρά Δευτέρα. 

"Πιστεύουμε ότι η δράση αυτή θα περάσει και θα γίνει δεκτή" τονίζει ο Κωνσταντίνος Σακκής. "Σε όσους το έχουμε πει βλέπουμε μία θετική αντιμετώπιση, τόσο σε επίπεδο φορέων, όσο και στον κόσμο που εκφράζεται με κολακευτικά λόγια για αυτή την πρόταση".

Η πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ, αφορά από την Κανακάρη έως και την Αγίου Ανδρέου (οι δύο αυτοί οδοί θα έχουν οχήματα) και από την Κολοκοτρώνη έως και την Γούναρη (επίσης αυτοί οι οδοί θα έχουν οχήματα). 


Η προοπτική της πρότασης αυτής έχει ένα μακροπρόθεσμο στόχο. "Εφόσον έχει την ανάλογη επιτυχία, στόχος μας είναι σε συνεργασία πάντα με τους φορείς να πραγματοποιείται κάθε Κυριακή όλο τον χρόνο. Αυτό όμως είναι κάτι που θα δούμε".

Πάντως, η εικόνα του κέντρου της Πάτρας χωρίς οχήματα θα είναι σίγουρα διαφορετική στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών που έρχονται στην πόλη τις μέρες του Πατρινού Καρναβαλιού.

Εξάλλου, αναμένεται να ενισχύσει την αγορά, βοηθώντας ταυτόχρονα τους Πατρινούς να δουν την πόλη με ένα άλλο μάτι, μακριά από αυτή που την έχει συνηθίσει τις καθημερινές, με το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Η πρόταση έχει μπει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων και είναι στο προσκήνιο.