Μια διαφορετική πορεία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και σε 11 ακόμα πόλεις το Σάββατο στις 19 Οκτωβρίου. Μια σιωπηλή πορεία που θα πραγματοποιηθεί ως μια μορφή διαμαρτυρίας για τα εκατομμύρια θύματα εμπορίας ανθρώπων. 

Πρόκειται για το "Walk For Freedom" και σε σχετική ανακοίνωση από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών αναφέρονται τα εξής: "Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.

Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018). Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε για την Ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.

H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται παγκοσμίως για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21. Φέτος, για πρώτη φορά στην Πάτρα, η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21 και την Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων. 

Την δράση στηρίζει πανελλαδικά το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη δράση συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι οργανώσεις Praksis, Δράση, ΟροΠαίδιο και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας. Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στα “δίχτυα” του οργανωμένου εγκλήματος. Μεμονωμένα άτομα και φορείς κοινωνικής προσφοράς καλούνται να πάρουν μέρος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της εκμετάλλευσης.

H δράση αποτελεί μια ευκαιρία για την πόλη της Πάτρας να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα στο οποίο καθένας μας είναι συμμέτοχος, έστω και άθελά του. Από τα χωράφια και τα φανάρια, στους οίκους ανοχής ή στο δρόμο, μέχρι τα κλειστά σπίτια, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων βρίσκονται δίπλα μας και αυτό μας αφορά όλους!

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Όλγας. Η πορεία θα περάσει από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου μέχρι τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου με τερματισμό στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου. Παράλληλα θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικό με την εμπορία ανθρώπων.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους. Η πορεία θα διεξαχθεί και σε άλλες 11 πόλεις, μεταξύ άλλων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Καρδίτσα".