Στις 10 το πρωί ξεκινά την συνεδρίασή της η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία θα εξετάσει την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που κατηγορείται για σκευωρία.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί εκλογή προεδρείου ενώ πιθανότατα θα επιχειρηθεί να καθοριστεί και η πρώτη ατζέντα του ερευνητικού έργου. Στην επιτροπή μετέχουν συνολικά 25 βουλευτές από πέντε κόμματα (δεν υπάρχει βουλευτής από το ΜερΑ25).

Τα μέλη της προανακριτικής

Στην προανακριτική επιτροπή, μετέχουν από την Νέα Δημοκρατία οι: Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Αννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν οι Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από το Κίνημα Αλλαγής οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη. Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.