Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε του Πατρινούς «να συμμετέχουν ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον πάρουν ουσιαστικά στα χέρια τους, για να γίνει πράξη μια νέα σχέση με την πολιτική, με την αρχή να γίνετε από το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας και της προόδου, από την Αχαία, από την Πάτρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή συνέλευση που διεξήχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, παρουσία βουλευτών, στελεχών του κόμματος αλλά και απλών πολιτών τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας και μπείτε μπροστά στον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή», θα αποτελέσει το σύνθημα προς το συνέδριο του κόμματος το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «συνέδριο τομής και συνέχειας» καλώντας «να συνθέσουμε ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης που θα απαντά στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και του λαού».

Στο μεταξύ έκανε λόγο για «μια νέα σχέση με την πολιτική» την οποία «θέλουμε να κάνουμε πράξη».

«Ξεκινάμε την καμπάνια όχι απλά για να εγγράψουμε νέα μέλη αλλά ενεργά μέλη που θα συμμετέχουν στη λήψη των συλλογικών αποφάσεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για ένα «ένα πανδημοκρατικό κάλεσμα σε όλους με στόχο να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής που θα κάνει αισθητή την παρουσία του απέναντι στο πλέγμα επικοινωνιακής απομόνωσης που έφτιαξαν οι αντίπαλοί μας».

Αναφερόμενος στη νέα πλατφόρμα του διαδικτυακού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας με στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «το εργαστήρι της δημοκρατικής συμμετοχής στη νέα εποχή».

«Στη ζωή μας έχει εμπλακεί το κινητό. Γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τη δράση μας πιο αποτελεσματική ώστε να συμμετέχουμε στις συλλογικές αποφάσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ήδη δουλεύουμε μέσα στην κοινωνία δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται, ώστε να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη του λαού μας».

«Έχουμε τη δύναμη αν ενώσουμε τις φωνές μας για πετύχουμε μια δημιουργική πορεία προς τα εμπρός. Ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι ο πρόεδρος του, ούτε τα στελέχη του αλλά όλοι εσείς που θέλετε να δυναμώστε την προοδευτική παράταξη του τόπου» υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας.


Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα

Πολίτες της Πάτρας, είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που είμαι μαζί σας, ανάμεσα σας. Και δε θα μπορούσα να κάνω αλλιώς, από το να αποφασίσω, να αποφασίσουμε μαζί αυτή τη μεγάλη πορεία προς τους πολίτες, για την ανασυγκρότηση του κόμματός μας, για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. Από το να ξεκινήσω από εδώ, από την Πάτρα, από την Αχαΐα των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων και παραδόσεων. Από την Αχαΐα που ακόμα και στις δύσκολες για εμάς στιγμές στάθηκε, παραμένει και θα παραμένει για πάντα το προοδευτικό και δημοκρατικό κάστρο.

Δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς άλλωστε, από το να επιλέξω να ανταποδώσω κι αυτή τη μεγάλη τιμή που εσείς κάνατε στο ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά και σε εμένα προσωπικά και να γίνω βουλευτής της Αχαΐας. Δικό σας βουλευτής. Όπου μαζί με τους άλλους δυο βουλευτές της Αχαΐα, αλλά και όλους τους υποψήφιους βουλευτές, καθώς και όλους τους εκλεγμένους βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσουμε τη μάχη σε αυτή τη Βουλή από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σεβόμενοι το εκλογικό αποτέλεσμα. Ελπίζοντας, όμως, όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ήδη δουλεύουμε, εργαζόμαστε μέσα στην κοινωνία, δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται, τους ανθρώπους που αγωνιούν για το αύριο, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, όχι για να επανέλθουμε απλά, αλλά για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη του λαού μας, για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κοινωνική και λαϊκή πλειοψηφία, ικανή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να οδηγηθεί η χώρα σε μια πορεία προοδευτική, σε μια πορεία κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλά πολλά χρόνια και όχι μόνο για μια 4ετία.

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Πάτρας. Πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματός μας, με βασικό στόχο να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να αγκαλιάσουμε όλους και όλες εσάς. Τους ανθρώπους που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε για τη χώρα και το λαό, από το 2015 και μετά. Σε όλους και όλες που δώσαμε μαζί τους κρίσιμους και μεγάλους αγώνες, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε πιο βαθιές ρίζες στη βάση της κοινωνίας, να βρεθούμε δίπλα στις αγωνίες του λαού μας, να συνειδητοποιήσουμε καλύτερα τα προβλήματα. Ταυτόχρονα όμως και όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε και τις αδυναμίες μας, τα λάθη και τις παραλείψεις μας, ώστε να συνθέσουμε δημιουργικά ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης για την επόμενη 4ετία και όχι μόνο γι αυτή όπως είπα πριν. Ένα πρόγραμμα που θα είναι αποτελεσματικό, θα είναι ουσιαστικό, θα είναι ολοκληρωμένο και θα απαντάει στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και του λαού.

Ο λόγος που κάνουμε αυτές τις συγκεντρώσεις –που δεν είναι σαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, εγώ θέλω περισσότερο να ακούω παρά να μιλάω– είναι για να μπορέσουμε να ακούσουμε περισσότερο, να συνειδητοποιήσουμε ποια ήταν τα λάθη που κάναμε και ποια τα σωστά. Κυρίως όμως να ακούσουμε τις απόψεις σας, την κριτική σας, τις παραινέσεις σας, τις συμβουλές σας, τις ιδέες σας. Οι ιδέες του καθενός και της καθεμιάς μετράνε.

Στη σύγχρονη εποχή τα κόμματα δεν μπορεί να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Η εποχή μας, είναι η εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας, της γρήγορης ενημέρωσης, η εποχή των νέων τεχνολογιών. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτές τις νέες τεχνολογίες για να συντονίζουμε ακόμα καλύτερα τη δράση μας, για να μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών και αυτός είναι ο στόχος μας. Γι αυτό το λόγο, συνδυάζουμε αυτή την έναρξη της μεγάλης καμπάνιας όχι απλά για να εγγράψουμε μέλη στο κόμμα μας που θα τα καλούμε κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν σε μια διαδικασία, αλλά για να εγγράψουμε μέλη ενεργά που θα κινητοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μάθησης για τους νέους ανθρώπους και που θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, των συλλογικών διαδικασιών, διεργασιών και αποφάσεων του κόμματός μας.

Θέλουμε λοιπόν με δυο λόγια να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, όχι απλά τη μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου, αλλά και ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική. Και γι αυτό το λόγο σας καλούμε όλες και όλους. Δεν εξετάζουμε ούτε αν βρεθήκατε σε άλλες πολιτικές κάλπες στο παρελθόν, ούτε τις καταγωγές και τις πολιτικές σας ρίζες. Εξετάζουμε μονάχα τη βούληση και το πείσμα σας, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλες και όλοι εμείς, λοιπόν, που έχουμε κοινές αξίες, που πιστεύουμε στη δημοκρατία, που πιστεύουμε σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και όχι εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, όλοι και όλες εμείς που συνειδητοποιούμε, ότι, η χώρα μας βρίσκεται, ξανά, στα χέρια μιας κυβέρνησης συντηρητικής και ακραίας νεοφιλελεύθερης και συνειδητοποιούμε την ανάγκη να εργαστούμε για μια καλύτερη εποχή για τον τόπο, όλοι και όλες εμείς, έχουμε δύναμη αν ενώσουμε τις φωνές μας, αν ενώσουμε την παρουσία μας σε μια δημιουργική πορεία προς τα εμπρός.

Γι αυτό λοιπόν το λόγο απευθύνουμε αυτό το πλατύ κάλεσμα συμμετοχής. Ένα πανδημοκρατικό κάλεσμα προσκλητήριο σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και έχουμε σαν στόχο να δημιουργήσουμε ένα ορμητικό ποτάμι από τα ρυάκια που θα προκύψουν από κάθε γωνιά της χωράς μας, για να μπορέσουμε μαζί να φτιάξουμε τη παράταξη και το κόμμα της νέας εποχής, που θα είναι ικανό σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο να κάνει υπαρκτή, αισθητή την παρουσία του σε ένα πλέγμα επικοινωνιακής απομόνωσης που έχουν στήσει οι αντίπαλοί μας, αλλά να μπορέσει να αποκτήσει και το πρόγραμμα εκείνο που θα δημιουργήσει εκείνες τις ριζικές τομές για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την μεγάλη αλλαγή της πορείας του τόπου.

Φίλες και φίλοι, όπως ακούσατε πριν, λίγα λεπτά πριν από τις 8, βγήκε στον αέρα η πλατφόρμα του διαδικτυακού ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον η ζωή μας σε μεγάλο βαθμό έχει –για τους νέους ανθρώπους είναι βέβαιο, πιστεύω όμως ότι όσο περνάει ο καιρός για όλες τις ηλικίες– η ζωή μας, η καθημερινότητά μας έχει εμπλακεί με αυτό το κινητό που κρατάμε στα χέρια μας. Ξυπνάμε και κοιμόμαστε πολλές φορές μ' αυτό, έτσι όπως το παρακάνουμε. Ενημερωνόμαστε από αυτό, επικοινωνούμε με αυτό, ανταλλάσουμε σκέψεις με αυτό. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό για να κάνουμε τη δράση μας πιο ισχυρή, πιο μαζική, πιο αποτελεσματική. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό για να ενημερωθούμε αντικειμενικά και αποτελεσματικά. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό για να συμμετέχουμε στις αποφάσεις τις συλλογικές που θα παίρνουμε μαζί.

Θα αξιοποιήσουμε λοιπόν αυτή τη νέα τεχνολογία. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και γιατί να μην μετατρέψουμε ο καθένας το κινητό του τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή από δέκτη σε πομπό, σε αναμεταδότη.

Εμείς ως κυβέρνηση δεν κάναμε χατίρια στους ολιγάρχες. Δεν κάναμε χατίρια στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ για να μας δίνουν σήμερα αντίδωρα στήριξης και υποστήριξης. Γι αυτό και κάποιοι λένε, είναι απομονωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί μου στις περιοδείες σε όλα τα χωριά και σε όλες τις πόλεις να δουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος από τα φερέφωνα της ενημέρωσης, δεν είναι απομονωμένος από τους πολίτες, δεν είναι απομονωμένος από τους απλούς ανθρώπους. Και γι αυτό εμείς καλούμε τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους να κάνουν τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα από δέκτες σε αναμεταδότες, πομπούς ενημέρωσης, πληροφόρησης, αγώνα, πάλης, κινητοποίησης για να αλλάξουμε τη ζωή μας, για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, για να αλλάξουμε τη χώρα...

Τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της Ν.Δ. διαψεύστηκαν πρόωρα όσοι είχαν δημιουργήσει την προσδοκία ότι βασικές υποσχέσεις θα γίνουν πράξη. Εγώ θα πω ότι βλέπουμε μια κυβέρνηση σκληρή, αντιλαϊκή, κυνική. Μια κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει μέσα στις πρώτες 100 μέρες μα διαψεύσει τον βασικό μύθο, το τρίπτυχο του ψέματος και της εξαπάτησης πάνω στο οποίο κινήθηκε όλη η προεκλογική προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο ήταν αυτό; Θυμάστε; Μακεδονία, Μάτι, πρόσφυγες. Θυμηθείτε τι έλεγαν. Μας έλεγαν ότι ήμασταν εμείς αυτοί που προδώσαμε τη Μακεδονία με τη συμφωνία των Πρεσπών. Και μόλις ανέλαβαν ήταν αυτοί που βγήκαν και είπαν όχι ότι θα την τηρήσουν, αλλά θα τιμήσουν αυτή την συμφωνία. Κι εμείς τους λέμε, σωστά θα κάνετε και θα την τιμήσετε, γιατί μόνο αυτό αξίζει σε μια συμφωνία που βγάζει τη χώρα από τη διεθνή απομόνωση, σε μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γείτονας χώρας και όχι τα τουρκικά, όπως θα συνέβαινε σήμερα, ναι, σήμερα, που έχουμε τη βάναυση επίθεση της Τουρκίας στη Συρία αλλά και την παραβατικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Πάνε λοιπόν και οι Μακεδονομάχοι, πού εξαφανίστηκαν άραγε όλοι αυτοί. Πάει και η κριτική περί προδοσίας πάνω στην οποία στηρίχτηκε μεγάλο μέρος του ψεύδους και της προπαγάνδας της ΝΔ για να γκρεμίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρωτιά στις εκλογές.
Το δεύτερο από το τρίπτυχο ήταν το Μάτι. Θυμηθείτε πόσος τόνος λάσπης, στάχτης, πόσο βαθιά τυμβωρυχία έγινε προκειμένου να κερδίσουν κάποιες ψήφους, ψηφοθηρώντας πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Και να έρθουν μετά τις εκλογές και να πουν, η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν η βασική αιτία αυτής της μεγάλης τραγωδίας. Και το είπε ο ίδιος ο Μητσοτάκης από το βήμα της συνόδου του ΟΗΕ.

Και το τρίτο. Θυμάστε τι είχαν δημιουργήσει προεκλογικά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, λέει, που άνοιξε τα σύνορα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που φέρνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αυτούς τους κατατρεγμένους της γης, γιατί θέλει να γεμίσει τη χώρα με τζιχαντιστές. Αυτά λέγανε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει, είναι αυτός που δεν ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα –τα είχαν ανακαλύψει αυτοί τότε. Κι εμείς παραδώσαμε μια κατάσταση δύσκολη μεν, αλλά υπό έλεγχο. Και ταυτόχρονα είχαμε καταφέρει σε διεθνές επίπεδο να πάρουμε τα εύσημα και να κατατάξουμε την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, εκεί που υπάρχει ανθρωπιά, εκεί που υπάρχουν αξίες όπως αλληλεγγύη, συμπαράσταση στον κατατρεγμένο, στον συνάνθρωπο.

Και μέσα σε τρεις μόλις μήνες κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ξήλωσαν όλους τους ανθρώπους τους χρήσιμους στην Ελληνική Αστυνομία που μπορούσαν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Και φτάσαμε εκεί που η Μόρια στις 7 Ιουλίου είχε 5.800 πρόσφυγες, σήμερα να έχει πάνω από 13 χιλιάδες. Ποιοι ήταν λοιπόν αυτοί οι οποίοι μπορούσαν να διαχειριστούν την πραγματικότητα και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είναι ανίκανοι. Τα βλέπει όμως αυτά ο ελληνικός λαός όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τα κρύψουν από τη δυνατότητα να τα δει και να τα ακούσει.

Δεν ήταν όμως μόνο το τρίπτυχο αυτό, το τρίπτυχο του ψεύδους. Ήταν και είναι και η προσπάθεια που κάνουν μέρα με τη μέρα να δώσουν χάρες και χατίρια στην ολιγαρχία, να δώσουν χάρες και χατίρια στη μεγάλη εργοδοσία, γκρεμίζοντας τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Γιατί δεν ήταν κατακτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατακτήσεις του ελληνικού λαού. ¨Όλα όσα κερδίσαμε με δύσκολες μάχες, μετά το τέλος των μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προοπτική να αυξάνεται κάθε χρόνο 7,5% από το 2020 και μετά ο κατώτατος μισθός, η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν τις απολύσεις, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. Όλα καταργήθηκαν μέσα στις πρώτες 100 μέρες. Και παντού βλέπουμε ρουσφέτια, χατίρια στους λίγους και στους ισχυρούς. Φωτογραφικές διατάξεις στα αναπτυξιακά νομοσχέδια για εκείνους που έχουν όνομα, αλλά το όνομά τους δεν ακούγεται. Ας τους περιγράφανε εν πάση περιπτώσει κάπως αλλιώς αφού θέλουν να τους κάνουν τόσα δώρα. Ακόμα και να μην τους υποχρεώνουν να καταγράφουν το πόθεν έσχες τους ή να ονοματικοποιούν τις μετοχές τους που έχουν τα ΜΜΕ. Αυτά δεν έχουν γίνει σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε., αλλά γίνονται από τους Μενουμευρωπαίους, οι οποίοι θέλουν να μας γυρίσουν στο ίδιο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που μας οδήγησε στην κρίση. Στο μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.

Εμείς λοιπόν απαντάμε πώς; Απαντάμε πρώτα απ' όλα δημιουργώντας ένα βαθύ ρήγμα στην απομόνωση της ενημέρωσης. Κι αυτό το ρήγμα μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνο με τη δράση μας. Αυτό το ρήγμα μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνο με τη φωνή μας. Αυτό το ρήγμα μπορούμε να το δημιουργήσουμε μόνο με την παρουσία μας. Δεν περιμένουμε κανέναν χορηγό να μας χορηγήσει. Εμείς είμαστε αυτοί, θα στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και στις δικές σας δυνάμεις.

Γι αυτό λοιπόν σήμερα λέμε ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε να οικοδομήσουμε δεν είναι τα στελέχη του και οι βουλευτές του, ούτε ο πρόεδρός του, αλλά είστε όλοι εσείς. Όλοι εσείς που έρχεστε στις πλατείες μας, όλοι εσείς που έρχεστε στις συγκεντρώσεις μας, όλοι εσείς που αγωνιάτε για την πορεία του τόπου, όλοι εσείς που θέλετε να δυναμώσετε τη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη του τόπου.

Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε ενεργοί συμμέτοχοι και όχι απλά να παρουσιάζεστε στις συγκεντρώσεις μας, να ψηφίζετε στις κάλπες μας.

Σας καλούμε στην πορεία προς το συνέδριο μας, ένα συνέδριο τομής και συνέχειας. Ένα συνέδριο ριζικής ανασυγκρότησης να γίνεται μέλη, συμμέτοχοι, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να ξαναστήσουμε στα πόδια της, τη μεγάλη παράταξη που θα πάρει το τιμόνι της χώρας και θα την οδηγήσει στην πρόοδο και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Σας καλούμε να γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ εσείς και να πάρετε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Να μπείτε μπροστά στη μεγάλη μάχη, στο μεγάλο αγώνα για την κοινωνική αλλαγή.

Με αυτές τις σκέψεις, γιατί είπα δεν ήρθα για να μιλήσω, ήρθα για να ακούσω, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ και να σας ζητήσω να πάρετε εσείς το λόγο. Να ρωτήσετε να μιλήσετε και θα πάρω και εγώ το λόγο στο τέλος να κάνω ένα κλείσιμο.

Αλλά το σύνθημα μας είναι "Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας- Μια νέα σχέση με την πολιτική". Θέλουμε να την κάνουμε πράξη και για αυτό ξεκινάμε αυτή τη μεγάλη πορεία προς τον λαό, από πού αλλού: από το μεγάλο κάστρο της Δημοκρατίας και της Προόδου. Από την Αχαΐα, από την Πάτρα.

Σας ευχαριστώ θερμά.