Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας ΝευροΑνοσολογίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, στην Αθήνα, στις 18-20 Οκτωβρίου 2013.
 
Το Συνέδριο, με Πρόεδρο τον Καθηγητή Νευρολογίας και Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Παναγιώτη Παπαθανασόπουλο, διεξήχθη στο Ξενοδοχείο "Royal Olympic" με διεθνή και πανελλήνια συμμετοχή.
 
Από το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχαν με ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις οι ερευνητικές ομάδες των Καθηγητών κ. κ. Π. Παπαθανασόπουλου, Γ. Ματσούκα και της Καθηγήτριας Ιατρικής κας. Α. Μουζάκη.


 
Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν σημαντικές εργασίες που αφορούσαν τις τρέχουσες θεραπείες, νέα προϊόντα και τις προοπτικές στην ανοσοθεραπεία αυτής της σοβαρής ασθένειας.
 


Σε κεντρικές ομιλίες του Συνεδρίου έγινε αναφορά στην έρευνα που διεξάγεται στα Τμήματα Χημείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, για την ανάπτυξη Καινοτομικού Προϊόντος κατά της ασθένειας, καθώς και στις προοπτικές του.