Πρωτοφανές σκηνικό στήθηκε στο Παρίσι, καθώς πυροσβέστες και αστυνομικοί ήρθαν σε σύγκρουση, με αφορμή τη διαδήλωση των πρώτων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και τη ρίψη δακρυγόνων και νερού υπό πίεση από τους δεύτερους.

Στη διαδήλωση που έγινε στη γαλλική πρωτεύουσα μετείχαν χιλιάδες πυροσβέστες από κάθε γενιά της χώρας. Οι πυροσβέστες ζητούν καλύτερους μισθούς, εγγυήσεις για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους και μεγαλύτερο σεβασμό προς το επάγγελμά τους.

Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι πυροσβέστες επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλλουν το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, ενώ οι αστυνομικοί έριχναν εναντίον τους δακρυγόνα.

Κατόπιν, το πλήθος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το ανατολικό Παρίσι, όπου οι πυροσβέστες συγκρούστηκαν εκ νέου με τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Επικρατεί πραγματική οργή και το πρόβλημα είναι ότι δεν μας ακούνε. Γι' αυτό ακριβώς ο κόσμος εξοργίστηκε και άρχισε να γίνεται βίαιος» είπε ο Ερίκ Μπρεζόλ, ένας 46χρονος πυροσβέστης από το Ομπάνι στη νότια Γαλλία.


Police Fire Water Cannon at Protesting Firefighters in France