Εσείς την νιώσατε την "μαύρη" πανσέληνο του Οκτωβρίου, στην Πάτρα; 

Αν αυτές τις νύχτες ήσασταν κάπως και λίγο φορτισμένοι ήταν επειδή το φεγγάρι γέμισε την Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου, φωτίζοντας τον ουρανό της πόλης. 

Το καλό για τους ρομαντικούς που θέλησαν να το δουν ήταν ότι η καλοκαιρία που κάνει αυτή την περίοδο είχε απομακρύνει τα σύννεφα και το φως της πανσελήνου παρουσιαζόταν ολόλαμπρο, αρκεί να έβγαινε κάποιος σε ένα ξέφωτο, σε ένα μπαλκόνι ή σε μία πλατεία. Ίσως εκεί να κρύβεται και η εξήγηση του γεγονότος ότι όλη η Πάτρα σχεδόν, ειδικότερα τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου ήταν έξω, σε μαγαζιά, σε μπαρ, μπυραρίες και τσιπουράδικα.

Η σελήνη δεν σε κρατάει σπίτι. Όμως να ξέρετε: Μπορεί η πανσέληνος του Οκτωβρίου να μην είναι τόσο διάσημη όσο άλλες, ωστόσο το φεγγάρι αυτό έρχεται για να φέρει εξελίξεις, αποκαλύψεις, δοκιμασίες και σημάδια ότι κάποιες καταστάσεις μπορεί να έχουν φτάσει σε τέλμα. Για αυτό έγιναν όλα. Όσο για τις υπόλοιπες πανσελήνους του έτους οι δύο που απομένουν έως το τέλος του 2019 πέφτουν στις εξής ημερομηνίες: Tον Νοέμβριο στις 12/11 και τον Δεκέμβριο στις 12/12. Εμείς σας προειδοποιήσαμε, μη μας ζητήσετε μετά τον λόγο. 

(Οι φωτογραφίες είναι του Νικόλα Σερέτη).