Θέμα έχει δημιουργηθεί με τον ετεροθαλή αδελφό της Σάσας Μπάστα, μετά από το τροχαίο που έγινε στην Πατρών - Πύργου και το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων, ντύνοντας στα μαύρα τις οικογένειές τους. 

Ο ετεροθαλής αδελφός της τραγουδίστριας, ήταν αυτός που οδηγούσε την BMW που έπεσε πάνω στο λευκό βανάκι, στο οποίο επέβαιναν δύο εργαζόμενοι της ΒΙΠΕ που επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ο αδελφός της Σάσας Μπάστα τραυματίστηκε, όπως και δύο ακόμα άτομα, ένα που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και μία ακόμα 33χρονη από τρίτο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία οχήματα απομακρύνθηκαν από το σημείο και μεταφέρθηκαν σε μάνδρα στην Πάτρα για να εξεταστούν από τους πραγματογνώμονες της ΕΛ.ΑΣ., όμως άγνωστοι φέρεται ότι έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο του Δημήτρη Μπάστα. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά το τροχαίο, άγνωστοι εντόπισαν στη μάνδρα το όχημα του 39χρονου και άρχισαν να το ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Espresso, προκαλεί έντονο προβληματισμό στις Αρχές που εξετάζουν αν η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τις περιπέτειες του Δημήτρη Μπάστα στο παρελθόν. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, οι άνδρες της Τροχαίας που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος εξέτασαν και τα τρία εμπλεκόμενα οχήματα, χωρίς να εντοπίσουν κάτι ύποπτο.

Αυτό δεν αποκλείει να υπήρχε κάποια κρύπτη ή κρυφό σημείο στο όχημα, που δεν διαπιστώθηκε κατά τον πρώτο έλεγχο, καθώς οι αστυνομικοί εστίασαν στο τροχαίο, σημείωναν οι ίδιες πηγές, οι οποίες συνεκτιμώντας την εμπλοκή του 39χρονου με τον νόμο, αφήνουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Το "αμαρτωλό" παρελθόν του Δημήτρη Μπάστα είχε σταθεί και η αιτία για τις κακές σχέσεις με την ετεροθαλή αδελφή του, Σάσα. Η ίδια μετά τη σύλληψή του το 2017 είχε δηλώσει ότι τον έχει δει μόνο μια φορά στη ζωή της και δεν έχει σχέσεις μαζί του, ενώ είχε ευχηθεί "ο Θεός να τον βοηθήσει να μπει στο σωστό δρόμο".