Ένας αληθινά ονειρεμένος προορισμός που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είναι το μαγευτικό Γαλαξίδι. Έπειτα από μία υπέροχη διαδρομή, μέσα από τις νότιες ακτές της Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, στον μυχό ενός βραχώδους κολπίσκου, με θέα σε βραχονησίδες και φάρους βρίσκεται ο τελικός σας προορισμός.

Με γραφικά σοκάκια, καφενεία και ταβέρνες, ηρεμία, φύση, δεμένα καΐκια και ιστιοφόρα, διατηρητέα αρχοντικά και καπετανόσπιτα καθώς και πολλά αξιοθέατα το Γαλαξίδι αποτελεί ένα στεριανό νησί που σε αιχμαλωτίζει με την αισθητική και την ησυχία του.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, όλα τα σπίτια είναι χτισμένα με πέτρα και δεν ξεπερνούν τα δυο πατώματα. Και αυτό γιατί, όπως λένε οι ντόπιοι, «όλοι έχουν δικαίωμα στη θέα προς τους Δελφούς».

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης καλύπτεται από πλιθόχτιστα αρχοντικά τα οποία υπενθυμίζουν το λαμπρό παρελθόν της. Το ότι οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν ναυτικοί επηρέασε έντονα την αρχιτεκτονική του μέρους, αφού για την κατασκευή των σπιτιών τους χρησιμοποίησαν υλικά από όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορες τεχνοτροπίες που συναντούσαν, στα πολλά τους ταξίδια.

Με την πρώτη ευκαιρία αξίζει να βρεθείτε στο μέρος για μια απόδραση και εκείνο θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Βίντεο: travel inspiration