Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην «Real News» ο Βασίλης Κικίλιας ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της καρδιοχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Με αφορμή το θάνατο ενός συνανθρώπου μας λόγω της μη διακομιδής σε νοσοκομείο κοντά στο περιστατικό αλλά σε άλλο πολύ πιο μακριά πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας τονίζει πως είναι αδιανόητο μια ολόκληρη περιοχή να στερείται καρδιοχειρουργικής κλινικής για τα επείγοντα περιστατικά.

Όπως λέει, «ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, το 2017 και δυστυχώς, έχουν το θράσος να κάνουν τώρα μικροπολιτική πάνω σε ένα τόσο τραγικό συμβάν. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βρω αγγειοχειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και καρδιοχειρουργούς, καθώς και τα αναγκαία μηχανήματα έτσι ώστε να ανοίξουμε την καρδιοχειρουργική, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Έχω ήδη επικοινωνήσει με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, για να βρούμε σύντομα μια βιώσιμη λύση πάνω στο θέμα αυτό. Η καρδιοχειρουργική στο Ρίο θα ανοίξει ξανά» τονίζει προσθέτοντας πως η πλήρης λειτουργία των εξοπλισμένων, αλλά και κλειστών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ε.Σ.Υ. της χώρας μας, μέσω της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η παραμονή των επικουρικών γιατρών στο σύστημα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο.