Φίλοι ξανά μετά από πολλά χρόνια είναι και πάλι οι δύο διάσημοι σεφ της Αγγλίας, Γκόρντον Ράμσεϊ και Τζέιμι Όλιβερ.

Ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ που πριν από λίγο καιρό καλωσόρισε το 5ο μέλος της οικογένειάς του, μίλησε για την φιλία του με τον άλλο διάσημο σεφ κατά την διάρκεια της εμφάνισής του στο «The Jonathan Ross Show» και είπε πως μίλησε με τον Τζέιμι Όλιβερ μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας εστιατορίων του τον περασμένο Μάιο.

«Ήταν καταστροφικό, δεν νομίζω ότι αρέσει σε κάποιον να βιώνει αυτού του είδους την αποτυχία» δήλωσε ο Γκόρντον Ράμσεϊ. «Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι ένας σπουδαίος τύπος και ένας θαυμάσιος σεφ και ήταν θλιβερό να τον βλέπεις να καταρρέει μέσα σε μια νύχτα. Αλλά ήπιαμε ένα ποτό και ήταν μια έντονα φορτισμένη στιγμή».

Ο διάσημος και οξύθυμος σεφ αρνήθηκε επίσης όσα γράφονται για την μεταξύ τους έχθρα, λέγοντας πως είχαν περάσει χρόνο μαζί με τις οικογένειές τους όταν ήταν σε διακοπές στην Κορνουάλη το 2018. «Ήμασταν σε διακοπές το περασμένο έτος μαζί στην Κορνουάλη. Κάναμε και μπάρμπεκιου όλοι μαζί. Κανείς δεν θέλει να βλέπει κάποιον να αποτυγχάνει έτσι, γιατί κατά βάθος είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος».

Η αναζωογονημένη φιλία τους έρχεται μετά από μια συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των δύο σεφ, με τους δυο τους να είναι σκληροί αντίπαλοι για χρόνια. Ο Γκόρντον Ράμσεϊ είχε χλευάσει τον Τζέιμι Όλιβερ, όταν παρουσίαζε για μία εβδομάδα την εκπομπή «The Nightly Show», όπου τον αποκάλεσε «χοντρό» και επέκρινε την μαγειρική του.

Ερωτηθείς λίγο καιρό αργότερα ο Τζέιμι Όλιβερ από την Sun είχε πει: «Έκανα τηλεόραση πολλά χρόνια πριν από αυτόν, επομένως πριν από πέντε χρόνια μπορεί και να με ενοχλούσε και ίσως να είχα απαντήσει. Αλλά έχει τέσσερα παιδιά κι εγώ έχω πέντε και δεν θέλω να με βρίζει ο πατέρας κάποιων παιδιών στην τηλεόραση. Δεν είναι ωραίο».