Η Ελισάβετ Τσάκου είναι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει στα κλειστά γυμναστήρια, στα όργανα της ενόργανης και στον πρωταθλητισμό.

Δεν θα μπορούσε εύκολα να τα παρατήσει και ούτε να εγκαταλείψει την πορεία που έχει ξεκινήσει να διαγράφει από τα έξι της χρόνια όταν ξεκίνησε την ενασχόληση της με την γυμναστική. 

Για όσους την γνωρίζουν ήταν θέμα χρόνου η επιστροφή της στον πρωταθλητισμό, μετά από τον τραυματισμό που είχε στα 19 της. Τι και αν πέρασαν πέντε χρόνια από τότε. Το διάστημα αυτό η Πατρινή πρωταθλήτρια φρόντισε και έγινε προπονήτρια στο σωματείο της καρδιάς της τον Άτλα Πατρών, παίρνοντας το πτυχίο και έχοντας αναλάβει τους δικούς της αθλητές. 

Μικρά παιδιά που ασφαλώς θα χαρούν να δουν την δασκάλα τους να επιστρέφει στην ενεργό δράση και στον πρωταθλητισμό, δίνοντας τους επιπλέον πρότυπα και παραδείγματα για να μιμηθούν. Η 24χρονη (δεν την πήραν δα και τα χρόνια) πλέον πρωταθλήτρια, έχει προετοιμάσει την επιστροφή της και είναι έτοιμη για να κάνει την παρουσία της αισθητή σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. 

"Γύρισα στον πρωταθλητισμό γιατί είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη και παρόλο τον τραυματισμό μου δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα για εμένα" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Εννοείται έχω να δώσω ακόμα πολλά και πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μπω δυναμικά" προσθέτει. 

Στόχος της είναι να κάνει ένα πολύ δυνατό come back και αυτή τη φορά να συνεχίσει έως το τέλος. "Έχω χάσει αρκετά κιλά για να φτάσω και πάλι στο ιδανικό μου βάρος και να ξεκινήσω και πάλι τον πρωταθλητισμό. Πέρα όμως από αυτό θεωρώ ότι ψυχολογικά είμαι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση από τότε αφού πλέον έχω ωριμάσει και είμαι έτοιμη για να ανταποκριθώ στις όποιες δυσκολίες". 

Η ενόργανη γυμναστική, άλλωστε, για αυτή είναι η ζωή της. "Μέσα σε αυτό το γυμναστήριο είμαι από 6 χρονών και δεν έχω φύγει ούτε μια μέρα. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς την ενόργανη γυμναστική". Η ενόργανη την έχει βοηθήσει αρκετά στο να διαμορφώσει την προσωπικότητα της και παρά τις θυσίες που έχει κάνει δεν το μετανιώνει. 

"Με έχει κάνει πιο δυνατή, πιο πειθαρχημένη στη ζωή και παρόλο που δεν έζησα πολύ τα παιδικά μου χρόνια δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Θα το έκανα ξανά και ξανά". 


Ο Άτλας για την Ελισάβετ Τσάκου είναι πλέον σαν οικογένεια της, μεγαλώνοντας εκεί ως αθλήτρια και συνεχίζοντας πια και ως προπονήτρια. 

"Είμαι μια ζωή στον Άτλα. Είμαστε πραγματικά σαν οικογένεια, ενώ το δεύτερο σπίτι μου είναι το γυμναστήριο, όπως και ο δάσκαλος μου, Ηλίας Τσοπάνογλου, είναι κάτι σαν πατέρας για εμένα". Οι αθλητές της είναι τα παιδιά της. "Τα λέω έτσι γιατί τα νιώθω σαν παιδιά μου, ειδικά το αγωνιστικό τμήμα που το έχω κάθε μέρα για ώρες στο γυμναστήριο. 

Πραγματικά τα παιδιά με κάνουν να τα ξεχνάω όλα, γίνομαι ευτυχισμένη μαζί τους και άσχετα με την απόδοση τους αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να τα περνούν ευχάριστα στο γυμναστήριο μιας και είναι τόσες ώρες".

Το κάθε παιδί για αυτήν είναι μία πρόκληση. "Το να ανακαλύπτω την προσωπικότητα του κάθε παιδιού είναι πολύ ενδιαφέρον και δεν με κάνουν να βαριέμαι ποτέ, ίσα ίσα ανυπομονώ κάθε φορά για την προπόνηση". 

Η ενόργανη για τα μικρά παιδιά φαίνεται σαν παιχνίδι. "Γυμνάζονται χωρίς να το καταλαβαίνουν και η ενόργανη είναι η αρχή για να ξεκινήσεις ένα άλλο άθλημα στο μέλλον. Δηλαδή γυμνάζεις και νιώθεις όλο σου το σώμα το οποίο στα άλλα αθλήματα δεν μπορεί να γίνει".