Πάνω από 200 άτομα πρόκειται να πάρουν μέρος στον Ηράκλειο Άθλο, το βασικό μέρος της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή, στο βουνό του Ερυμάνθου. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Ηράκλειου Άθλου ενός event του mountain running που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε θεσμό, μέσα από την σωστή οργάνωση και προβολή του, οι φετινοί αγώνες θα έχουν για ακόμα μία χρονιά μια σημαντική συμμετοχή, από αθλητές που έχουν ήδη έρθει στην Αχαΐα για να πάρουν μέρος. 

Ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης ξεκίνησε από το ξημέρωμα του Σαββάτου με τον αγώνα 48 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική διαφορά 3.600 μέτρων. Στον αγώνα αυτόν πήραν μέρος 22 αθλητές. Ο Ηράκλειος Άθλος συνεχίζεται το πρωί της Κυριακής με τον αγώνα των 21 και των 9 χιλιομέτρων, με τις εγγραφές να έχουν φτάσει τις 160. 

Αν προσθέσουμε σε αυτές τις συμμετοχές και τα 80 παιδιά που θα πάρουν μέρος στο δικό τους αγώνα στα 3,5 χιλιόμετρα, τότε οι συμμετοχές στο σύνολο τους θα ξεπεράσουν τις 200. "Οι συμμετοχές και φέτος κινήθηκαν σε ένα καλό και ικανοποιητικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που έχει το τρέξιμο στο βουνό" τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, Ιουλία Χρυσανθοπούλου. 

"Το να τρέχει στο βουνό είναι κάτι συναρπαστικό που δεν μπορεί να το συγκρίνει κανείς με τους μαραθώνιους αγώνες. Τρέχεις δίπλα στην φύση, μέσα στο δάσος και ανεβαίνεις τις πλαγιές νιώθοντας όλα αυτά τα συναισθήματα που σου παρέχει η επαφή μαζί της".


Αυτό που χαροποίησε φέτος ιδιαίτερα τους διοργανωτές ήταν η συμμετοχή της ομάδας AμεΑ του Ηφαίστου Πατρών. 

Μετά από κλήση που τους έγινε στα μέλη της ομάδας αυτής δέχτηκαν με χαρά να ανέβουν στο βουνό και να δώσουν τα μετάλλια στους νικητές, αλλά και τις αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους συμμετέχοντες. "Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να δει από κοντά τους αγώνες και αν θέλει να λάβει μέρος τρέχοντας" τονίζει η κ. Χρυσανθοπούλου.

Πρόκειται άλλωστε για μία διοργάνωση που όλα αυτά τα χρόνια εκτός από ότι τι προβάλει την αξία του αθλητισμού, αναδεικνύει και τις ομορφιές ενός υπέροχου, αγέρωχου και περήφανου βουνού που υπάρχει στα μέρη μας όπως είναι ο Ερύμανθος. Ένα βουνό που κρύβει στα δάση του, στις πλαγιές και στις κορυφές του μεγάλη ιστορία μέσα του, συνυφασμένη με την παράδοση του τόπου μας.