Οι φόβοι για τις συνέπειες που θα έχει στο προσφυγικό η τουρκική επίθεση στη Συρία επιβεβαιώνονται. Τα κύματα των προσφύγων από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την επωνυμία «Πηγή Ειρήνης» διαρκώς μεγαλώνουν και τα στοιχεία που μεταδίδουν οι οργανώσεις από τη Συρία αυξάνουν την πίεση στην Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την άσκηση αποτελεσματικών πιέσεων στην Άγκυρα.

Ήδη η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Κούρδων ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος με παρέμβασή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης

Εγκατέλειψαν τις εστίες τους 191.069 άνθρωποι!

Η συριακή -υπό την ηγεσία των Κούρδων- διοίκηση στα βορειοανατολικά της Συρίας δήλωσε ότι 191.069 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ως συνέπεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική αρχή δήλωσε ότι η επίθεση έχει προκαλέσει διαδοχικά κύματα εκτοπισμού από το Ντεϊρίκ που είναι γνωστό κι ως αλ-Μαλικίγια στα ιρακινά σύνορα προς το Κομπάνι και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων προς τα δυτικά.

Ο ΟΗΕ εκτιμούσε την Παρασκευή ότι περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στα βόρεια της Συρίας, από την έναρξη των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη. Ωστόσο τα νεώτερα στοιχεία ανεβάζουν ανησυχητικά τον αριθμό των προσφύγων.

Συριακό Παρατηρητήριο: Νεκροί 30 άμαχοι και 74 Κούρδοι μαχητές

Τριάντα άμαχοι και 74 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.